PUBLICITÉ

Kerstmis, een nachtmerrie voor vrijgezellen!

Geüpdatet door Dr Catherine Solano op 22/12/2016 - 10h12
-A +A

Kerstmis is een echt een familiefeest. Er is de vreugde van de kinderen en van het samenzijn. Dat is tenminste  het beeld dat we te zien krijgen, want Kerstmis is niet voor iedereen feest...

PUB

Ik ben al de dertig voorbij en nog vrijgezel...

Jacques is 33 en alleen. Hij is natuurlijk bij zijn familie uitgenodigd voor het kerstfeest. "Ik zou ook graag kinderen hebben, maar ik heb nog niet de mama van mijn dromen ontmoet. Het doet me natuurlijk plezier om mijn broers met hun vriendin gelukkig samen te zien, of hun kinderen die zich amuseren, maar er zijn ook momenten dat het pijn doet. Waarom heb ik daar geen recht op?

En dat is nog niet het ergste, want het ergste zijn de opmerkingen. "Wanneer ga jij ons ook zo’n paar leuke kleinkinderen schenken?" vragen mijn ouders me regelmatig. Daar word ik soms intriest van. Ik zeg vaak tegen mezelf dat ik de belangrijkste mens op aarde ben… voor niemand. En dan voel ik mijn eenzaamheid nog sterker aan"

Een mooi familiefeest kan de eenzaamheid zo nog pijnlijker voelbaar maken...

Helemaal alleen met Kerstmis…

Marian leeft gescheiden van haar partner en zal haar zoontje op kerstdag niet bij zich hebben. "Het is zwaar dit jaar, vooral ook omdat allebei mijn ouders overleden zijn. Ik heb een zus, maar die woont in de Verenigde Staten.  Ik zal dus helemaal alleen zijn. Ik heb verschillende vrienden gevraagd of ze me wilden uitnodigen, en iedereen heeft meteen ja gezegd. Ik had er behoefte aan om door meerdere mensen te worden uitgenodigd, want ik mag er niet aan denken dat ik Kerstmis alleen zou moeten vieren. Dan zou ik me het liefst een kogel door het hoofd schieten! Ik weet nog niet op welke uitnodiging ik inga en ook al zal ik een beetje het gevoel hebben het vijfde wiel aan de kar te zijn, maar toch ben ik heel dankbaar voor al die vriendelijke gebaren. En volgend jaar is mijn zoon wel bij mij."

Alleen zijn, zonder familie, is voor sommige mensen heel lastig. Probeer erop te anticiperen, zoals Marian, en zorg dat u ergens wordt uitgenodigd voor een kerstfeestje. Het voordeel van alleen te zijn in dat geval, is dat het altijd eenvoudig is om voor een bord meer te dekken. Bent u in dat geval? Reageer dan voor de negatieve gevoelens vat op u krijgen. Vergeet ook niet dat mensen blij zijn als ze iemand kunnen uitnodigen. Iedereen wil met Kerstmis graag een mooi gebaar stellen. Misschien komt er een dag dat u in andere omstandigheden iets voor hen kunt terugdoen!

Initialement publié par Dr Catherine Solano le 20/12/2011 - 12h16 et mis à jour par Dr Catherine Solano le 22/12/2016 - 10h12
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Help uw kat veilig door de kersttijd Gepubliceerd op 20/12/2011 - 12h40

Het einde van het jaar nadert, de voorbereidingen voor Kerstmis beginnen op gang te komen in huis. Vergeet in al de opwinding toch ook uw poes niet, want als ze aan uw versieringen en feestschotels zit, kunnen er ongelukken gebeuren.

De beste wensen voor een nieuw jaar Geüpdatet op 31/12/2013 - 07h37

Liefde, gezondheid, geluk, goed verdien, zijn de klassiek wensen voor een nieuw jaar. Maar je kunt nog verder gaan in het formuleren van deze wensen en vooral in het verwezenlijken ervan… Vooral op het vlak van persoonlijke ontwikkeling is het aan je...

Meer artikels