PUBLICITÉ

Kent u de lichaamstaal van uw hond?

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 27/09/2011 - 10h16
-A +A

Door het gedrag van onze huisdieren te observeren geven we ze een kans om met ons te communiceren. Sommige houdingen of de stand van de oren of de staart zeggen namelijk iets over hun gemoedstoestand!

PUB

Blijdschap en goed humeur bij honden

Kwispelt uw hond regelmatig met zijn staart? Staan zijn oren recht en  observeert hij  rustig wat er om hem heen gebeurt? Dan is hij zeker tevreden en in goede doen. Misschien brengt hij u zelfs als bewijs van zijn goed humeur zijn lievelingsbal en nodigt hij u zo uit voor een spelletje. Er zijn ook honden die op hun rug gaan liggen als een soortgenoot of een mens geïrriteerd raakt. Ze tonen daarmee hun bereidheid om de situatie te ontmijnen en op een vreedzame manier af te handelen.

Angst kan bij een hond plaatsmaken voor agressie!

Als uw hond zich slecht in zijn vel voelt, laat hij dat vaak zien via zijn oren. Die liggen dan plat naar achteren of hangen slap aan weerskanten van zijn kop. Heel snelle en korte bewegingen met de staart kunnen dat gevoel van onbehagen bevestigen. Als deze situatie niet betert en de hond angstig wordt, brengt hij soms zijn staart tussen zijn achterpoten. Soms gaat een hond zich ook met de poten opgetrokken dicht tegen de grond drukken, een soort vluchtreactie. Ook de haren die rechtop staan op de rug verraden dat een hond angstig of gespannen is. Als hij heel bang, kan hij zelfs over zijn hele lijf beginnen te beven. Soms is de angst ook in zijn ogen te lezen, omdat de pupillen dan wijd open zijn.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 27/09/2011 - 10h16
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik ben bang voor honden: wat moet ik doen? Geüpdatet op 03/04/2015 - 09h33

U hebt een soort zesde zintuig voor honden, u ziet ze al voor de anderen ze zien en u gaat aan de overkant van de straat lopen als u er van ver een ziet afkomen. U mijdt ook parken en bossen uit angst om een baasje met zijn viervoeter tegen te komen....

Meer artikels