PUBLICITÉ

Kent u de deontologie van seksuologen?

'Alle professionele zorgverstrekkers moeten ethische regels respecteren. Maar er zijn ook malafide zorgverleners, vooral in het domein van de seksuologie. Zowat iedereen kan zich van de ene dag op de andere seksuoloog noemen, zonder ook maar enige opleiding gevolgd te hebben. Heel wat verhalen over charlatans en misbruik doen de ronde, en sommige daarvan zijn ronduit angstaanjagend. Ze maken ook dat sommige mensen die hulp nodig hebben, geen hulp gaan zoeken. Daarom is het goed om weten wat een seksuoloog die zijn patiënt en zijn deontologie respecteert mag doen en wat niet. '

PUB
  • Question 1 sur 101 - Mag een seksuoloog een patiënt vragen om zich uit te kleden voor een onderzoek?
  • Question 2 sur 102 - Mag een seksuoloog aan een patiënt vragen om hem iets te vertellen over zijn seksuele voorlichting?
  • Question 3 sur 103 - Mag een seksuoloog u aanmoedigen om uw partner te verlaten?
  • Question 4 sur 104 - Mag een seksuoloog iemand aanmoedigen om ontrouw te zijn, bijvoorbeeld om therapeutische redenen wanneer er problemen in het koppel zijn?
  • Question 5 sur 105 - Kan een seksuoloog iemand verbieden om een buitenechtelijke relatie te hebben?
  • Question 6 sur 106 - Mag een seksuoloog u vragen om hem te laten zien hoe u masturbeert om uit te zoeken hoe u seksueel functioneert?
  • Question 7 sur 107 - Mag een seksuoloog iemand masturberen om te tonen hoe het werkt?
  • Question 8 sur 108 - Mag een seksuoloog zichzelf uitkleden om oefeningen te doen?
  • Question 9 sur 109 - Mag een seksuoloog een amoureuze en seksuele relatie hebben met een patiënt buiten de consultaties om?
  • Question 10 sur 1010 - Mag een seksuoloog aan een man tonen hoe hij zijn vrouw kan strelen om hem te helpen (of een vrouw tonen hoe ze haar man kan strelen…)?
Oorspronkelijk gepubliceerd op 23/07/2009 - 00h00 en geüpdatet op 01/01/1970 - 01h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kent u de deontologie van seksuologen? Geüpdatet op 13/11/2006 - 00h00

Alle professionele zorgverstrekkers moeten ethische regels respecteren. Maar er zijn ook malafide zorgverleners, vooral in het domein van de seksuologie. Zowat iedereen kan zich van de ene dag op de andere seksuoloog noemen, zonder ook maar enige opl...

Wie zijn die seksuele delinquenten? Geüpdatet op 14/06/2011 - 15h45

Heeft hij een vrouw lastiggevallen of verkracht? Dan moet hij ziek zijn! Dat is de reactie van iemand met een gezonde seksuele drift die het niet begrijpt en die meteen denkt dat de delinquent in kwestie aan een of andere pathologie lijdt. Maar hoe z...

Meer artikels