PUBLICITÉ

Kauwgom verbetert wiskundige prestaties

Gepubliceerd door Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste op 29/06/2009 - 00h00
-A +A

Kauwgom is verboden op school. Het kauwen maakt lawaai en de restjes belanden meestal onder de schoolbank. En misschien is dat verbod wel onterecht ... Uit een recente Amerikaanse studie blijkt dat leerlingen die kauwgom eten betere schoolresultaten halen!

PUB

Betere schoolprestaties met kauwgom


Leerlingen die tijdens de les of het maken van huiswerk suikervrije kauwgom eten, presteren beter op school. Onderzoekers van de Baylor College of Medicine hebben van een honderdtal leerlingen de prestaties voor wiskunde onderzocht. De helft van de leerlingen kreeg toestemming om tijdens de les kauwgom te kauwen. De andere helft kreeg niets… Na 14 weken bleek dat de leerlingen die kauwgom aten 3% hoger scoorden voor wiskunde! Het verschil is niet overweldigend groot, maar volgens de onderzoekers toch voldoende relevant.

Kauwgom tegen de stress


Algemeen wordt aangenomen dat we ons beter kunnen concentreren en ook beter kunnen onthouden als we minder stress hebben. Dat verband zou de invloed van de kauwgom op de schoolresultaten kunnen verklaren. Een andere naar voren gebrachte hypothese is dat de toestemming op zich om een verbod te overtreden de schoolprestaties al beïnvloedt. Er is zeker meer onderzoek nodig om de resultaten van deze studie te bevestigen en uit te maken of kauwgom leerlingen ook in andere vakken kan helpen, zoals geschiedenis en Frans.

Gepubliceerd door Aurélie Bastin, Gezondheidsjournaliste op 29/06/2009 - 00h00 American Society for Nutrition's Scientific Sessions and Annual Meeting at Experimental Biology 2009, New Orleans, April 18-22, 2009.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips om lekker te ruiken en om de meisjes te verleiden Gepubliceerd op 25/08/2016 - 10h15

Als titel hadden we ook kunnen opteren voor "Tips van ouders aan tieners en pubers ". Ouders denken inderdaad niet altijd op het juiste ogenblik aan de juiste argumenten om jongeren, voor wie hygiëne nog geen vanzelfsprekendheid is, te overtuigen.

Hoe is schoolverzuim te verklaren? Geüpdatet op 11/09/2007 - 00h00

Het aantal kinderen dat spijbelt tijdens de lessen is gevoelig gestegen. Het probleem stelt zich niet meer uitsluitend bij de kinderen met problemen, maar nu zelfs ook bij 'goede' leerlingen. Alle onderwijstypes en onderwijsnetten bij elkaar genomen,...

Meer artikels