PUBLICITÉ

Kauwgom: aangewezen bij abdominale heelkunde

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 14/03/2006 - 00h00
-A +A

Kauwgom kauwen zou mensen die een abdominale heelkundige ingreep hebben ondergaan, helpen om sneller te herstellen en minder lang in het ziekenhuis te verblijven.

PUB

Stilvallen van de darmfunctie

Abdominale heelkundige ingrepen kunnen een vertraging of zelfs een volledig stilvallen van de darmfunctie veroorzaken, wat aanleiding geeft tot pijn, braken, een opgeblazen gevoel en een langere ziekenhuisopname, een hoger risico van infecties en admenhalingsproblemen.

Snel opnieuw eten

Meestal wordt aan patiënten die een operatie aan de dikke darm hebben ondergaan aangeraden om zo snel mogelijk terug te beginnen eten om de darmen weer op gang te brengen. Het kan echter verschillende dagen duren voor de dikke darm terug op een normale manier samentrekt. In dit verband heeft een studie uitgewezen dat 20% van de patiënten het water dat hen 4 uren na de operatie wordt aangeboden, niet verdragen.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 14/03/2006 - 00h00 "Chewing gum shortens hospital stays: abdominal surgery study", CBC News, 20 februari 2006.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Prikkelbaredarmsyndroom: af te raden voedingsmiddelen Gepubliceerd op 21/05/2013 - 16h26

Het prikkelbaredarmsyndroom is een functionele spijsverteringsstoornis. Dit syndroom gaat gepaard met een reeks symptomen, waarvan constipatie, buikpijn en diarree de drie belangrijkste zijn. Hinderlijk, maar ongevaarlijk, vereist het prikkelbaredarm...

Colitis ulcerosa: een pijnlijke darmziekte Geüpdatet op 27/06/2014 - 10h35

Colitis ulcerosa maakt net zoals de ziekte van Crohn deel uit van de chronische inflammatoire darmziekten. Naar schatting 10.000 Belgen zouden ermee kampen (evenveel mannen als vrouwen). Deze auto-immuunziekte kan een reële handicap zijn in het dagel...

Meer artikels