PUBLICITÉ

Kapoen met kastanjes en appelen

Recept aangemaakt op 21/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 08/12/2014 - 19h21
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Bereidingstijd :
135 minutes
Ingrediënten :

Voor de kapoen (haan):
1 kapoen
2 uien
3 appelen
10 blaadjes salie
30 cl de gevogeltebouillon
1 glas witte wijn
1 glaasje cognac
Voor de kastanjes:
1 kg kastanjes
1 stengel selderij
50 cl gevogeltebouillon
Zout, versgemalen peper
PUB

Bereiding van de kapoen met kastanjes en appelen

Verwarm de oven op 240°C. Pel de ui en versnipper hem.

Schraap de wortel en hak ze fijn.

Bestrooi de binnenkant van de kapoen met zout en peper. Leg hem in een ovenschotel of in een ovenplaat met hoge randen. Bestrijk met een kwastje overvloedig met olijfolie en zet in de oven.

Verlaag de temperatuur van de oven na 10 minuten naar 180°C. Schik de ui en de wortel errond. Giet ongeveer een derde van de bouillon in de schotel.

Bak de kapoen gaar in ongeveer een uur en een kwart en besprenkel regelmatig met bouillon. Doe er eventueel nog wat bouillon bij.

Was intussen de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in grote dobbelstenen. Plet de pistaches.

Verheet 1 lepel olijfolie in een braadpot en stoof er de appelen in. Doe de pistaches erbij. Laat alles staan in de pot.

Giet de kastanjes af. Verhit nog wat olijfolie in een andere braadpot en stoof de kastanjes net 2 minuten. Laat ze staan in de pot.

Haal de haan uit de oven, dek hem af met aluminiumpapier en laat nog 15 tot 20 minuten rusten in de uitgedoofde oven.

Giet intussen het braadvocht uit de schotel in een steelpan. Breng aan de kook, doe de  cognac erbij en laat tot de helft inkoken.
Doe er 1 glas bouillon bij en breng nog eens aan de kook. Proef en breng eventueel verder op smaak. Giet de saus door een zeef in een sauskom en houd warm.

Schik de haan net voor het opdienen in een schotel. Warm de appelen en de kastanjes snel op en leg ze rond het vlees (of dien op in aparte schotels).

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 21/12/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 08/12/2014 - 19h21
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ