PUBLICITÉ

Kans op hartaanval tijdens seks is groter bij overspel

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/05/2012 - 15h06
-A +A

Overspelige mannen maken meer kans op een hartaanval dan trouwe echtgenoten!

Het is bekend dat een goed seksleven een weldoend effect heeft op de gezondheid, maar dat geldt in dit geval dus niet. Dat zou te maken hebben met het feit dat overspel allesbehalve ontspannend is. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook en vooral op geestelijk vlak.

PUB

Mannen die hun vrouw bedriegen hebben stress en schuldgevoelens, vooral ook omdat het overspel vaak met een jongere vrouw gebeurt en ze zich dus makkelijk overdoen.

Boven op die angst van de buitenechtelijke affaire komen nog andere risicofactoren. De vrijpartij gebeurt namelijk meestal na een copieus etentje ‘s middags of ‘s avonds met veel drank.

Het overspel gebeurt ook vaak in een onbekende omgeving. Dat geeft extra stress en leidt zo tot een verhoogde bloeddruk en een snellere hartslag.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 04/05/2012 - 15h06 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 04/05/2012 - 15h06

Le Figaro, 27 april 2012.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Alcoholisme bij vrouwen: een veel voorkomend probleem Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Alcoholisme wordt niet langer als een puur mannelijk probleem beschouwd. Het fenomeen komt nog altijd het meest voor bij mannen, maar vrouwen zijn veel kwetsbaarder voor de gevolgen van alcohol en het aantal vrouwen dat kampt met alcoholproblemen nee...

Anorexie bij sporters Geüpdatet op 29/08/2006 - 00h00

Iedereen kan op een dag aan anorexie lijden. De ziekte komt niet alleen voor bij vrouwen, ook steeds meer mannen hebben er mee te kampen. Bij die mannen zijn er ook heel wat atleten.

Jichtaanvallen: wat mag men drinken en wat niet? Gepubliceerd op 04/01/2017 - 07h28

Jicht , een aandoening die vooral bij mannen voorkomt, wordt gekenmerkt door plotse en hevige pijnaanvallen , vooral aan de basis van de grote teen. Alcoholische dranken worden vaak met de vinger gewezen. Maar hoe zit het nu in de praktijk? Welke dra...

Meer artikels