PUBLICITÉ

Kan de mediterrane keuken de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen?

Gepubliceerd door Dr Philippe Presles op 06/06/2012 - 17h13
-A +A

De concentratie van het eiwit bèta-amyloïde in het bloed geeft de neerslag aan van dat eiwit in de hersenen, en net die hersenen worden in verband gebracht met de ziekte van Alzheimer.

PUB

Meer omega 3, minder bèta-amyloïde en lager risico op de ziekte van Alzheimer

Door levensmiddelen te eten die rijk zijn aan omega 3 (vis, kip, bepaalde plantaardige oliën en oliehoudende vruchten) kunnen we de concentratie van het eiwit bèta-amyloïde in het bloed verlagen.

Tot die conclusie komen onderzoekers van de Columbia University in New York na een onderzoek bij 1219 65-plussers.

Het is voorlopig nog wat te vroeg om te stellen dat omega 3 de ziekte van Alzheimer echt kan voorkomen. Daarvoor zou het bèta-amyloïde ook in de hersenen naar omlaag moeten en zou men vooral een statistische daling van de geheugenproblemen moeten vaststellen bij mensen die regelmatig omega 3 innemen. We zijn dus nog maar aan het begin van het onderzoek.

Gepubliceerd door Dr Philippe Presles op 06/06/2012 - 17h13

Le Quotidien du Médecin, 5 juni 2012

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ