PUBLICITÉ

Kalfslapjes met salie en gestoofde wortelen

Recept aangemaakt op 31/05/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 19/05/2016 - 10h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemiddeld
Ingrediënten :

12 kalfslapjes van elke 35 g (filet mignon)
3 rode wortelen
3 gele wortelen
3 paarse wortelen
1 teentje look
2 eetlepels olijfolie
2 sinaasappelen
2 lente-uien
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel kappertjes
12 blaadjes salie
4 eetlepels kippenbouillon
PUB

Bereiding van de kalfslapjes met salie en gestoofde wortelen

Schraap en was alle wortelen en snij ze in schuine schijfjes. Hou de restjes die u niet versnijdt apart voor de saus.
Pel het teentje look en plet het met de platte kant van een mes.

Bestrooi de wortelen met zout.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpot en stoof de wortelen 3 minuten op een zacht vuurtje, samen met het geplette teentje look.
Pers de sinaasappelen uit en giet het sap er daarna bij. Leg het deksel op de pot en laat nog eens 8 minuten stoven.

Hak intussen de wortelrestjes grof. Maak de lente-uien schoon en versnipper ze.
Doe alles in een kom en voeg de mosterd en de kappertjes bij. Zet dit knapperige, kruidige mengsel opzij.

Leg op elk kalfslapje 1 blad salie. Druk lichtjes aan zodat het goed aan het vlees vastzit.
Verhit de olijfolie in een pan. Leg de kalfslapjes er met de saliekant naar beneden in en bak ze 30 seconden op een hoog vuur. Draai ze om en bak ze nog eens 30 seconden aan de andere kant.

Dresseer ze op een schotel of meteen in de borden.

Giet de kippenbouillon in de pan, deglaceer goed, laat op een hoog vuur even inkoken en doe er dan het kruidenmengsel bij. Roer goed en verdeel over de schotel (of de borden).

Schik de wortelen naast het vlees, geef een goede draai aan de pepermolen en dien goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 31/05/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 19/05/2016 - 10h00

Recept ontleend aan " Nature, simple, sain et bon " van Alain Ducasse en Paule Neyrat

Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
kristof

De gaartijden en hoeveelheden van dit recept kloppen absoluut niet. De wortelen zijn helemaal niet gaar na 12 minuten stoven. Ook 30 seconden per kant voor de kalfslapjes is veel te kort, tenzij je ze graag rauw lust.
Geen hoogvlieger wat mij betreft

PUBLICITÉ