PUBLICITÉ

Kabeljauw met selderij en roze pepersaus

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Als uw kinderen niet dol zijn op vis, probeer het dan eens met kabeljauw. Kabeljauw bevat weinig graten en is zoals alles wat de zee voortbrengt uitstekend voor hun gezondheid.

PUB

Ingrediënten voor 4 personen


4 kabeljauwfilets van 200g
1 selderij
1 eetlepel roze peper
6 eetlepels (magere) room
1 citroen
bladpeterselie
zout
peper

De bereiding


Bestrooi beide kanten van de kabeljauwfiets met een beetje zout. Verwijder de bladeren van de selderij. Was de stengels en hak ze in korte stukjes. Stamp de roze peper grof.
Laat de kabeljauw samen met de selderstukjes 10 tot 12 minuten stomen, al naargelang de dikte van de filets.
Giet intussen de room in een kookpot en voeg een beetje peper en zout toe. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten inkoken tot de room lichtgebonden is.
Haal de room van het vuur en voeg er de roze peper, het sap van de citroen en de fijngehakte peterselie bij. Meng goed tot een homogene massa.
Schik de kabeljauwfilets op een voorverwarmde schotel en overgiet ze met de saus.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 09/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Castellane

Vraagje,
Roze peper waar vind je dat?
Zijn dit bolletjes of kan je dit vinden bij de kruiden?

PUBLICITÉ