PUBLICITÉ

Juist / fout over grijs haar en wit haar

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 28/02/2012 - 09h45
-A +A

Het verschijnen van de eerste grijze haren  is altijd een shock. Hoe komt het dat ons haar zo grijs wordt? Welke factoren hebben een invloed op dit fenomeen? Kunnen we  het grijs worden vertragen? Doe de test.

PUB

Wit haar en grijs haar zijn twee verschillende dingen.

 

  • Fout.

Met ouder te worden krijgen we grijze haren. Tussen de normaal gekleurde haren komen dan haren te zitten die wit of beter kleurloos zijn.  Die kleurloze haren worden geleidelijk aan talrijker en dat geeft uiteindelijk de indruk dat we grijs zijn.

 

Een geneesmiddel tegen kanker heeft ervoor gezorgd dat grijs haar geleidelijk aan weer kleur kreeg.

  • Juist.

Het gaat om een verrassende bijwerking van imatinibmesylaat of Glivec®, een middel tegen kanker. Het fenomeen werd jaren geleden ontdekt. Een verklaring is er niet voor gegeven.

(bron: Mahon F.X. et al., New England Journal of Medicine, 2002, 347 (6) : 446.)

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 28/02/2012 - 09h45 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 28/02/2012 - 09h45
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ook ons haar wordt ouder. Hoe verzorgen we het? Geüpdatet op 19/05/2015 - 11h53

Net als onze huid verandert ook ons haar als we ouder worden. De haarproducten die we gebruikten toen we twintig waren, zijn dan vaak niet meer geschikt. Hoe moeten we ons haar verzorgen als het ouder wordt ?

Witte haar: dagelijkse zorg Gepubliceerd op 31/01/2012 - 10h23

Met de jaren verandert de textuur van het haar . Het wordt droog , doffer en grijs, en het valt makkelijker uit. Maar geen paniek, met de juiste verzorging en producten raakt u van dat droge haar af en krijgt uw haar zijn glans terug . Grijze haren k...

Meer artikels