PUBLICITÉ

Joggen… Klaar? Start!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/08/2011 - 14h52
-A +A

Misschien hebt u deze zomer even van het joggen geproefd en vond u het een prettige ervaring. Waarom het dan niet regelmatig blijven doen? Als u regelmatig jogt en u aan enkele voorzorgen houdt - zoals een goede uitrusting en een degelijke voorbereiding - zult u snel vooruitgang boeken... Trek dus die joggingschoenen aan!

PUB

Joggen: praktische tips

Dat lopen heel wat voordelen heeft, hoeft niet meer gezegd te worden. Het helpt hart- en vaatziekten voorkomen, diabetes, kanker, depressie, stress, overgewicht, osteoporose, slaapproblemen, enz. Hier dus enkele praktische tips.

 

Welke uitrusting om te joggen?

Joggingschoenen: als u ze past, mag u geen hinder of wrijving voelen. De schoenen moeten licht zijn en de voet goed omvatten. Zorg dat ze comfortabel zitten, maar koop ze toch ook niet te groot. Anders krijgt u last van wrijving en blaren…

Als u elke dag gaat lopen, koopt u best twee paar. Zo loopt u nooit met vochtige schoenen aan. Vervang uw schoeisel zo gauw het begint te verslijten.

Voor vrouwen is een beha van goede kwaliteit noodzakelijk. De borsten moeten er goed in zitten, steun hebben en de tepels mogen geen wrijving ondervinden.

De keuze van de kledij hangt af van het type jogging, maar kies altijd voor uw gemak.

Neem een stappenteller mee. Zo weet u hoeveel passen u zet en kunt u uw vorderingen volgen. Dat is erg motiverend! En waarom zou u geen hartslagmeter om doen om het goede ritme te vinden en vast te houden?

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/08/2011 - 14h52
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Joggen: twaalf tips voor beginners Geüpdatet op 14/04/2015 - 09h24

Ziehier de twaalf belangrijkste tips voor wie wil beginnen te joggen. Joggen is simpel, maar u moet wel enkele basisprincipes in acht nemen om een goede start te nemen en het ook vol te houden. Want alleen regelmatig lopen over een lange periode leve...

Joggen: stap voor stap opbouwen Gepubliceerd op 01/12/2015 - 13h09

Voelt u er zich klaar voor? Forceer dan niets, maar bouw stap voor stap op zodat u niet ontmoedigd raakt. Joggen is een langetermijnproject! Met deze tips kunt u op uw eigen ritme vooruitgang boeken in het joggen . Tips voor het opbouwen van het jogg...

Kan joggen uw figuur veranderen? Gepubliceerd op 13/04/2015 - 11h17

Joggen is een sport die makkelijk te beoefenen is, goed betaalbaar is en die iedereen aankan. Maar wat zijn de effecten ervan op ons figuur ? Is lopen bijvoorbeeld een goede oplossing om af te slanken?

Joggen: gymnastiek voor lopers Gepubliceerd op 08/02/2011 - 13h57

Gaat u vaak joggen ? Maak er dan een gewoonte van om in de marge daarvan enkele gymnastiekoefeningen in te voeren om het risico op letsels te verminderen.

Meer artikels