PUBLICITÉ

IVF: een begin van zwangerschap verhoogt de slaagkansen op een volgende zwangerschap

Gepubliceerd door Aanpassing: Pierre Dewaele op 15/04/2002 - 00h00
-A +A

Wat moet u doen als u na meerdere pogingen tot in vitro fertilisatie nog steeds niet zwanger bent? Ermee stoppen of ermee doorgaan? Het antwoord op de vraag verschilt naargelang de vrouw al dan niet een beginnende zwangerschap heeft gekend.

PUB

Als men het moeilijk heeft een kind te verwekken, duurt het wachten soms oneindig lang en na meerdere vruchteloze pogingen van medisch geassisteerde procreatie raken de mensen vaak ontmoedigd.

Het paar moet dan weten dat de kans om een kind te krijgen na in vitro fertilisatie (IVF) sterk verschilt naargelang de vroegere proeven al dan niet aanleiding hebben gegeven tot een begin van zwangerschap. Het slaagpercentage is bijna tweemaal hoger bij vrouwen die reeds zwanger zijn geworden na een IVF.

Dit is nuttige informatie voor paren die verlangen een kind te verwekken. Het zal ze zeker helpen bij hun keuze al dan niet door te gaan met nieuwe pogingen van IVF.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 15/04/2002 - 00h00 Ginsburg, Fertil. Stéril. 2002; 77:337-341.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wil je een kind? Wacht dan niet te lang! Geüpdatet op 23/03/2009 - 00h00

Koppels die een kindje willen, mogen daar niet te lang mee wachten. De vruchtbaarheid vermindert namelijk snel met de leeftijd. Maar mocht het na veel pogingen dan toch niet lukken, wacht dan ook niet te lang om naar een arts te stappen. Enkele goede...

Meer artikels