PUBLICITÉ

Is homeopathie effectief tegen griep?

Geüpdatet door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 30/10/2012 - 11h37
-A +A

Het griepseizoen is volop aan de gang, ook al lijkt het dit jaar nog mee te vallen. Kan homeopathie ons beschermen tegen griepvirussen?

PUB

Homeopathie bij griep: een simpele reflex

Oscillococcinum is uiteraard de homeopathische remedie bij uitstek tegen griep. Het middel is al meerdere jaren het meest bekende en het meest verkochte in België.

Oscillococcinum gebruikt u een beetje als een niet-homeopathisch geneesmiddel: u voelt de eerste griepsymptomen opkomen, neemt het middel in en verwacht dan dat die snel zullen verdwijnen.

Er bestaan nog tal van andere homeopathische remedies, zoals belladonna, gelsemium, acontium en nog vele andere. De keuze hangt af van de symptomen: droge hoest, koorts, spierpijn of hoofdpijn. Een homeopaat kan u het juiste middel voorschrijven dat u nodig heeft, of u kunt raad vragen aan uw apotheker.

Homeopathie en grieppreventie

Homeopathie legt zich vooral toe op de symptomen, en biedt dus geen oplossingen om griep te voorkomen. Over de werkzaamheid van ‘homeopathische vaccins, waarmee een homeopathische dosis van het virus wordt toegediend, bestaat immers twijfel, zelfs bij de gemeenschap van homeopaten.

Maar homeopathie kan u wel snel helpen verlossen van symptomen, voor ze verergeren. U wilt niettemin uw immuunsysteem opkrikken, doe dan eerder een beroep op fytotherapie. Bepaalde planten, zoals echinacea, hebben hun preventieve krachten bewezen.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 24/01/2012 - 10h53 et mis à jour par Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 11h37

dr. Léon Scheepers, President van Unio homeopathica Belgica.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
meniek

Foei! Het is al lang wetenschappelijk bewezen (!!!) dat homeopathie niet helpt...Deze artikels ten voordeel van homeopathie misleiden de lezers en maken kritische lezers afkering van jullie site, die nochtans ook heel wat nuttige info bevat...

Chaska

helemaal juist gezegd... hallucinant en zelfs levensgevaarlijk.. De mogelijke complicaties van dit artikel kunnen inderdaad zware gevolgen hebben. Zou in de rechtbank aangevochten moeten worden.

PUBLICITÉ
Lees ook
Waar staat homeopathie in België? Gepubliceerd op 30/10/2012 - 12h23

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) heeft in 2011 een rapport gepubliceerd over de situatie van de homeopathie in België. Een gelegenheid om even na te gaan wat homeopathie precies biedt , e n wat de gebruikers ervan verwachten.

Homeopathie tegen stress… Geüpdatet op 07/11/2014 - 14h46

Ons leven wordt er maar al te vaak door stress beheerst. Een beetje stress is normaal, maar te veel stress is schadelijk voor de gezondheid. Homeopathie kan helpen om stress te vermijden of te verzachten.

Meer artikels