PUBLICITÉ

Is het liefde of verlangen?

Geüpdatet door Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 14/12/2015 - 15h34
-A +A

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

PUB

Wat is verlangen?

Het verlangen is een seksuele drive, zin om de liefde te bedrijven met de ander, hem/haar aan te raken, zijn/haar lichamelijke nabijheid te voelen en zelfs hem/haar te bezitten. Verlangen is zin hebben om iets van de ander te krijgen.

Wat is liefde?

Liefde, los van lichamelijke liefde, is de zin om iemand anders een plezier te doen, hem/haar gelukkig te maken en te verwennen. Het gaat daarbij niet enkel om seksueel plezier, maar om levensplezier. Als we die redenering tot het extreme doortrekken, kunnen we zeggen dat men in de liefde gelukkig is als de ander gelukkig is, zelfs als dat zonder ons is. Bij verlangen is men ongelukkig als de ander zich niet aan ons wil geven.

Liefde is dus altruïstisch en verlangen meer egoïstisch.

Initialement publié par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door Dr. Philippe Burton le 19/11/2002 - 00h00 et mis à jour par Dr. Catherine Solano, arts-seksuologe, bewerkt door Dr. Philippe Burton le 14/12/2015 - 15h34
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meer artikels