PUBLICITÉ

Is er een recept voor jongetjes?

Gepubliceerd door Mathews F. et coll., Proceeding of the Royal Society B: Biological Sciences, april 2008. op 27/05/2008 - 00h00
-A +A

Uit een onderzoek blijkt dat veel eten bij de conceptie de kans op een jongetje doet toenemen, terwijl een restrictief dieet de kans op meisjes zou verhogen. De onderzoeksresultaten zorgden voor heel wat reacties en bedenkingen.

PUB

Hoe kan je het geslacht van een baby beïnvloeden?

Het is een vraag die heel wat koppels zich stelden en zullen stellen. Een Britse studie draagt mogelijk bij tot een antwoord op de vraag of je het geslacht van een toekomstige baby kan beïnvloeden.
De auteurs van de studie ondervroegen meer dan 700 zwangere vrouwen over hun voedingsgewoonten voor de zwangerschap. Van de vrouwen met het meest calorierijke dieet was 56% in verwachting van een jongetje, van alle vrouwen met het minst calorierijke dieet verwachtte niet meer dan 45% een jongetje.

Een calorierijk en gevarieerde voeding geeft meer jongens

Een nader onderzoek van de voedingsgewoonten van alle onderzochte vrouwen, maakt duidelijk welke factoren de kans op een jongen doen toenemen. Zo blijkt de kans op een jongetje toe te nemen met de totale hoeveelheid voedingsmiddelen en de diversiteit ervan en ook bij een verhoogde toevoer van kalium, calcium en vitaminen C, E en B12. De onderzoekers stelden ook een verband vast tussen het mannelijk geslacht van een baby en de consumptie van granen bij het ontbijt.
Daarnaast blijkt er ook een verband te zijn tussen een lichte daling van de geboorte van jongens die sinds een viertal decennia een feit is in bepaalde ontwikkelde landen (Canada, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk) en de daling van de toevoer van energie en de restrictieve diëten die heel wat vrouwen zichzelf opleggen.

Gepubliceerd door Biological Sciences, april 2008. op 27/05/2008 - 00h00 Mathews F. et coll., Proceeding of the Royal Society B: Biological Sciences, april 2008.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Laat de baby op zich wachten? Het wordt een jongen! Geüpdatet op 03/01/2006 - 00h00

Waarom worden er meer jongens dan meisjes geboren? Heel wat onderzoekers hebben getracht deze vraag te beantwoorden en evenveel hypotheses werden geformuleerd zonder dat ze ooit konden worden bevestigd. Onlangs werd een nieuwe uitleg geopperd, die st...

Hoe maakt men een baby? Alles over vruchtbaarheid! Gepubliceerd op 10/03/2015 - 12h39

Van de kinderwens tot het begin van de zwangerschap is de weg soms lang. Dat is te wijten aan het feit dat de vruchtbaarheid van een koppel onderhevig is aan talrijke factoren. Een voorbeeld: de vruchtbaarheid daalt naarmate de leeftijd stijgt. Maar...

Waarom wachten we langer om een kind te krijgen? (1) Geüpdatet op 29/04/2008 - 00h00

De cijfers zijn duidelijk. De gemiddelde leeftijd waarom vrouwen kinderen krijgen neemt toe. En dat terwijl de kans op een zwangerschap met de leeftijd daalt. Dat maakt dat de zwangerschap en de gezondheid van het kind gevoeliger zijn. E-gezondheid v...

Meer artikels