PUBLICITÉ

Blog : " Blog diëtetiek "

Is chocolade gezond?

Article créé le 07/03/2011 - 17h07 et mis à jour par Lynn De Merlier le 07/03/2011 - 17h08
-A +A

PUB

Goed voor het humeur

De grote verleidingskracht van chocolade zit niet alleen in de smaak, maar ook in de chemische reacties die het doet ontstaan. Chocolade bevat namelijk phenylethylamine, een natuurlijk antidepressivum. Hierdoor gaan we ons gelukkig voelen, krijgen we meer energie en worden we alerter.

Chocolade staat ook gekend als een lustopwekker. En inderdaad, dokters uit Milaan hebben ontdekt dat vrouwen die regelmatig zondigen aan deze zoetigheid een beter seksleven hebben dan zij die er geen eten. Bovendien zou chocolade ook goed zijn tegen stemmingswisselingen tijdens de menstruatiecyclus (1).

 

A chocolate a day... keeps the doctor away

Verrassend genoeg is chocolade één van de voedzaamste en best verteerbare levensmiddelen. Het bevat meerdere vitaminen (A1, B1, B2, C, D en E) en mineralen (calcium, kalium, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper, chroom en fosfor), die heilzaam zijn voor het lichaam. Dat wisten ook de soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, die steeds een reep bij zich hadden.

Volgens recent onderzoek blijkt dat een stukje zwarte chocolade per dag goed is tegen een hoge bloeddruk, trombosen en beroerten. Dat komt door de flavonoïden die erin zitten, een bestanddeel dat je ook terugvindt in rode wijn. Dat betekent echter niet dat we ons nu mogen gaan volproppen met chocolade. Het blijft immers een caloriebom (2).

 

Billet initialement publié le 07/03/2011 - 17h07 et mis à jour par Lynn De Merlier le 07/03/2011 - 17h08
Ce billet fait partie du blog : Blog diëtetiek
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
necros

Hoe zit dat met de (trans)vetten in chocolade

PUBLICITÉ
Lees ook
Chocolade: laat uw plezier niet vergallen! Geüpdatet op 18/04/2006 - 00h00

Hebt u aan de verleiding van de paaseieren willen weerstaan, omdat u dacht dat dit genot niet zo goed voor uw gezondheid was? Denk eraan dat chocolade vaak helemaal geen schuld heeft aan gezondheidsproblemen die vaak onterecht aan chocolade worden to...

Geen feest zonder chocolade! Gepubliceerd op 19/12/2017 - 10h31

De chocoladefans weten het maar al te goed: bij een feest hoort chocolade . En ze mogen gerust zijn, zolang we maar maat houden heeft cacao – het hoofdbestanddeel van chocolade – tal van gezondheidstroeven.

Verslaafd aan chocolade?! Geüpdatet op 02/09/2003 - 00h00

Kunnen we verslaafd raken aan chocolade, zoals sommigen verslaafd zijn aan alcohol of drugs? Heel wat onderzoekers hebben hierover - uiteenlopende - hypothesen geformuleerd, maar die konden tot dusver nog niet afdoende bewezen worden.

Zwarte chocolade of melkchocolade? Geüpdatet op 30/12/2003 - 00h00

Chocolade zou goed zijn voor hart en bloedvaten omdat hij antioxidanten bevat. Hun werking zou echter afgeremd worden door melk. Zwarte chocolade is dan ook beter voor uw slagaders dan melkchocolade!

Meer artikels