PUBLICITÉ

Intestinale tumor

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Woekeringen van de cellen van de darmwand. Ze komen in de dikke darm en de endeldarm meer voor dan in de dunne darm. Ze kunnen uitgaan van het dekweefsel (epitheel) of het slijmvlies van de darm, maar ook van het steunweefsel, het spierstelsel en de zenuwen.
Zoals bij alle gezwellen wordt ook in het darmstelsel onderscheid gemaakt tussen kwaadaardige en goedaardige gezwellen. Goedaardige gezwellen komen in de vorm van poliepen (darmpoliepen) veel in de dikke darm en de endeldarm voor. Goedaardige gezwellen van de dunne darm zijn zeldzaam; een enkele maal wordt een spiergezwel vastgesteld.
Veelvuldig worden kwaadaardige gezwellen, uitgaand van het dekweefsel van het slijmvlies gezien, vooral in slokdarm, maag, dikke darm en endeldarm. De belangrijkste verschijnselen zijn verlies van bloed of slijm met de ontlasting en verandering van de ontlastingsgewoonte. De ontlasting treedt vaker of minder vaak op, maar ook de consistentie kan veranderd zijn.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Darmpoliepen: wat zijn de symptomen? Geüpdatet op 10/10/2014 - 12h53

Darmpoliepen zijn kleine gezwelletjes of uitwassen in de dikke darm . Meestal zijn ze onschuldig, maar niet altijd. Wat zijn de symptomen van darmpoliepen en welke complicaties kunnen er optreden?

Meer artikels