PUBLICITÉ

Interview: de geheimen van genot

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 06/05/2003 - 00h00
-A +A

Genot in de liefde is iets waar vandaag iedereen aanspraak op maakt. Maar om daarin te slagen, zijn er een aantal voorwaarden: tijd, leren en... gevoelens! Voor alles wat tot genot leidt, te ontcijferen, hebben seksuologen dr. Catherine Solano en dr. Albert Barbaro samen het boek "Savoir aimer, les secrets du plaisir" (Leren graag zien, de geheimen van genot) geschreven.

PUB

e-gezondheid: Dr. Catherine Solano, in uw boek stelt u de lezers voor om hun seksualiteit meer te laten ontluiken door ze beter te leren kennen en zichzelf beter te leren kennen. Is dat zo belangrijk om genot te beleven aan seksualiteit?

Dr. Solano: Ja, want als je de ander niet kent, denk je te vaak dat hij is zoals jijzelf. En je geeft wat je graag zelf wil ontvangen, zonder te beseffen dat je partner misschien iets anders wil. Nu, als je elkaar niet goed kent, kan je vaak moeilijk je eigen verlangens formuleren, kan je je moeilijk laten gelden. Bijgevolg kan je moeilijk bevredigd worden als je zelf niet weet wat je zoekt. Daarom leggen we heel gedetailleerd het opborrelen van het verlangen, het genot en de werking van het vrouwelijke en mannelijke orgasme uit. Dat is kostbare kennis.

e-gezondheid: U legt uit dat het mogelijk is steeds meer genot te zoeken. Kan die zoektocht het hele leven blijven duren?

Dr. Solano: Dat is niet alleen mogelijk, dat is ook hoe het zou moeten zijn. Genot in de liefde is een heel lang leerproces. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Als we er energie in investeren, komen we tot een niveau van zinnelijk genot waar we in het begin van ons seksleven zelfs nooit het bestaan van hadden vermoed… ook al kunnen we uiteraard van bij het begin al veel genot beleven. En bovendien is genot iets dat je moet ontwikkelen. We moeten ernaar zoeken en mogen niet verwachten dat we het op een presenteerblaadje aangereikt krijgen. Dat is waarom we het pad hebben geëffend "op zoek naar meer genot"!

Gepubliceerd door Dr. Philippe Presles op 06/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vrouwen en seksueel genot Geüpdatet op 01/07/2003 - 00h00

Eén ding is zeker: alle vrouwen eisen tegenwoordig hun recht op seksueel genot op. Iedereen praat er ook over en vrouwenbladen komen aan de lopende band recepten aandragen "voor meer genot", zoals Isabelle Yuhel niet geheel onterecht schrijft in haar...

De drie facetten van de liefde Geüpdatet op 17/01/2006 - 00h00

Liefde is een zeer moeilijk te omschrijven gevoel. Niet iedereen geeft er trouwens dezelfde betekenis aan. Sommigen zien het als een engagement, anderen als een krachtige, maar tijdelijke emotie, nog anderen als een behoefte. Laten we even klaarheid...

Welk is het nut van seksueel genot? Gepubliceerd op 06/03/2012 - 10h18

Seksueel genot is niet zomaar een geschenk uit de hemel. Het heeft zijn bestaansredenen, zowel fysiek als psychologisch. Ontdek alle redenen waarom wij recht hebben op genot...

Meer artikels