PUBLICITÉ

Insecten op uw bord?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/01/2014 - 10h47
-A +A

België is het eerste land in Europa dat hygiëneregels opstelt voor de consumptie van insecten.

PUB

Eetbare insecten?

Er zijn altijd al mensen geweest die insecten eten. Vooral in Afrika en Azië is het eten van insecten sterk ingeburgerd. Nu er meer bekend is over de voedingswaarde van insecten, begint ook het Westen ze als voedsel te ontdekken. Het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, heeft daarom enkele regels opgesteld.

 

Welke insecten mogen gegeten worden?

Het FAVV heeft tien insecten voor menselijke consumptie goedgekeurd, waaronder de meelworm, de huis- en bandkrekel, twee soorten sprinkhanen en een aantal wormen. De bedrijven die krekels voor menselijke consumptie kweken, verkopen of verwerken, moeten bovendien bij het FAVV geregistreerd zijn. Het FAVV wijst erop dat voor deze insecten dezelfde algemene regels van de wetgeving gelden als voor andere levensmiddelen (hygiëneregels, traceerbaarheid, meldingsplicht, enz.).

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 08/01/2014 - 10h47

AFSCA

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Frietjes: wordt u er dik van? Geüpdatet op 28/08/2007 - 00h00

Op het eerste gezicht zal deze vraag u misschien doen glimlachen. Deze nochtans belangrijke vraag over frietjes en frituurvet was tot nu toe nooit het onderwerp van een ernstige studie. Het eigenaardige is dat het Spaanse onderzoekers zijn die ons he...

Meer artikels