PUBLICITÉ

Injecties tegen rimpels: wat moet u weten over hyaluronzuur?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/10/2013 - 16h56
-A +A

Hyaluronzuur wordt van nature door het lichaam geproduceerd en wordt al 15 jaar gebruikt in de esthetische geneeskunde.

Het is een van de doeltreffendste behandelingen tegen veroudering die we momenteel hebben.

Met hyaluronzuur kunnen rimpels worden opgevuld, gezichtstrekken gelift en de gezichtscontouren bijgewerkt.

PUB

Wat is hyaluronzuur?

Net als collageen en elastine wordt hyaluronzuur geproduceerd door de huidcellen. De stof is een essentieel element in de basissubstantie van de huid en werkt als steunweefsel. Maar het zuur heeft ook een hygroscopisch vermogen, dat wil zeggen dat het vocht ophoudt en de huid zo helpt hydrateren.

Met de jaren vermindert de kwaliteit van de stof en daalt ook de hoeveelheid ervan. Geleidelijk aan verandert de huid zo. Ze wordt droger, en de eerste tekenen van veroudering verschijnen. Er komen rimpels en kraaienpootjes, en de wangen, jukbeenderen en lippen worden dunner en verliezen aan volume.

Hyaluronzuur geeft meer vlees en volume
Door hyaluronzuur in de huid te spuiten, wordt het gezicht weer voller, het ziet er weer zachter uit en het straalt weer meer. Hyaluronzuur geeft immers volume door zijn massa, want het zuigt water aan en hydrateert de huid zo opnieuw. Het zuur stimuleert ook de fibroblasten, dat zijn echte fabriekjes die elastine en collageen produceren.

Hyaluronzuur : onmisbaar in de esthetische geneeskunde

De esthetische geneeskunde gebruikt al lang opvulmaterialen om rimpels minder diep te maken of het gezicht weer ovaal van vorm te maken.

Hyaluronzuur is algemeen bekend om zijn natuurlijke volumegevende werking en is vandaag een van de sterproducten in de strijd tegen verouderingsverschijnselen.

De stof die gebruikt wordt, wordt  synthetisch geproduceerd. Dat verkleint de risico’s op allergieën. Maar ze is volledig biologisch en identiek aan de stof die we in ons lichaam hebben.

Hyaluronzuur is volledig afbreekbaar
De levensduur van het zuur hangt af van de manier waarop het «gevlochten» wordt, want dat is de structuur van de stof (zoals haarvlechten of een tros gevlochten hennep). De levensduur schommelt tussen 9 en 18 maanden voor hyaluronzuur om rimpels te vullen en tussen 12 en 24 maanden voor volume creërend hyaluronzuur.

Het is een heel veilig opvulproduct
De risico’s op intolerantie en ontstekingsreacties zijn bijzonder klein en de effecten zijn omkeerbaar.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/10/2013 - 16h56

Interview met dr. Catherine de Goursac, esthetisch arts. Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hyaluronzuur in borsten: geen goed idee… Gepubliceerd op 03/03/2017 - 14h00

Het inspuiten van hyaluronzuur in borsten werd als een alternatief voor borstprothesen voorgesteld toen het middel op de markt kwam. Intussen is het in Frankrijk verboden. In België mag het wel nog worden gebruikt. Al is het af te raden.

Anti-aging skinboosters geven opnieuw pit! Geüpdatet op 17/02/2014 - 10h09

Skinboosters willen het gezicht op een zachte manier verjongen en weer een stralende look geven. Bij deze weinig invasieve esthetische techniek worden heel kleine injecties van lichtjes vernet hyaluronzuur gegeven. Die zijn niet bedoeld om meer volum...

Uw rimpels wegwerken met injecties Gepubliceerd op 08/05/2012 - 14h40

Injecties zijn een handige manier om uw rimpels weg te werken zonder al te veel bijwerkingen en zonder te diep in uw buidel te moeten tasten. Botox (c), collageen en hyaluronzuur zijn de populairste methoden om rimpels tijdelijk maar zeker te doen ve...

Meer artikels