PUBLICITÉ

Info Alzheimer: een gebruiksvriendelijke site die antwoord biedt op al uw vragen

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 25/10/2005 - 00h00
-A +A

85.000 Belgen lijden aan de ziekte van Alzheimer, een nog altijd ongeneeslijke ziekte die zowel voor de patiënt als voor zijn omgeving een zware beproeving is. Een nieuwe site geeft antwoord op alle vragen over deze aandoening, zowel medische als over de gevolgen voor het dagelijkse leven.

PUB

Volledige informatie over de ziekte

Aangezien de symptomen van de ziekte van Alzheimer zich slechts geleidelijk manifesteren, is de patiënt zich vaak van geen kwaad bewust. Evenmin als zijn omgeving, die de symptomen beschouwt als deel van het normale verouderingsproces. Vandaar dat de diagnose vaak pas laat gesteld wordt, temeer omdat de symptomen van Alzheimer dicht bij die van depressie liggen. Het inzicht in de ziekte is enorm gegroeid. Toch bestaat er nog geen enkele behandeling om ze te genezen, wel om het verloop ervan te vertragen. De tweetalige site www.info-alzheimer.be (klik hier)belicht de ziekte van a tot z, van de eerste symptomen tot de diagnose, zonder de modernste behandelingen te vergeten.

Gebruiksvriendelijke info

Naast een volledig "medisch portret" van de ziekte bevat de site ook praktische, direct bruikbare informatie. De nabije omgeving vindt immers vaak haar weg niet meer in de doolhof van sociale, financiële en andere hulpmaatregelen. Adressen en telefoonnummers zetten hen op de juiste weg. U vindt hier ook alle links naar de bestaande patiëntenverenigingen: de Alzheimer Liga, Baluchon Alzheimer en Alzheimer Europe.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 25/10/2005 - 00h00 Site www.info-alzheimer.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ziekte van Alzheimer: test uw kennis Geüpdatet op 14/01/2014 - 10h23

In België zijn er 85.000 personen met de ziekte van Alzheimer. Het aantal gevallen van dementie ligt nog twee keer hoger: dementie treft 9,3 % van alle bejaarden. Wat weet u precies over deze ziekte? Test uzelf via 10 vragen.

Alzheimer: kan het geheugen terugkomen? Gepubliceerd op 10/12/2013 - 08h55

Als men erin slaagt de productie van een eiwit dat samenhangt met de ziekte van Alzheimer te beheersen, kon het ziekteproces niet alleen gestopt worden, maar ook een deel van de tot dan toe onomkeerbaar gewaande schade kan worden hersteld.

Meer artikels