PUBLICITÉ

In-vitrobevruchting en medisch begeleide voortplanting moeten onvruchtbaarheid tegengaan

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/06/2013 - 14h45
-A +A

De helft van de koppels die al meer dan twee jaar tevergeefs een kind proberen te krijgen maken vandaag kans op een zwangerschap dankzij de diverse technieken van medisch begeleide voortplanting (MBV) zoals in-vitrobevruchting of in-vitrofertilisatie(IVF). Deze technieken staan tegenwoordig op een heel hoog niveau.

PUB

In-vitrobevruchting (IVF) hulp bij mannelijke onvruchtbaarheid

De in-vitrobevruchting (IVF) met directe injectie van een spermatozoïde in een eicel is ontwikkeld om onvruchtbaarheid bij mannen te verhelpen.
Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van sperma van een (anonieme) donor, bijvoorbeeld als het sperma van de partner geen spermatozoïden bevat of als de man een ernstige erfelijke ziekte heeft.
IVF biedt koppels ook de mogelijkheid om een kind te krijgen als een van beide partners seropositief is. Als de man seropositief is kan er met IVF een bevruchting plaatsvinden zonder dat de moeder en het kind risico lopen om besmet te raken met het virus. Als omgekeerd de moeder seropositief is, beschermt IVF de partner, maar zijn er maatregelen nodig om het kind maximaal te beschermen, vooral op het moment van de geboorte.

Medisch begeleide voortplanting: een kwestie van geduld en beschikbaarheid

Bij IVF zijn vaak meerdere pogingen nodig om tot een zwangerschap te komen. Gemiddeld zijn er dat 4, maar de kans van slagen daalt wel met de leeftijd, zeker eenmaal voorbij de 38. Maar ook in de andere gevallen is het proces van medisch begeleide voortplanting geen sinecure. Het verdict dat een koppel onvruchtbaar is, is op zich al een beproeving. Koppels die dan kiezen voor medische begeleiding, moeten beschikbaar zijn voor diverse afspraken, onderzoeken en de gebruikelijke protocollen. In het geval van IVF zijn er de dagelijkse controles gedurende een tweetal weken. Maar algemeen wordt aangeraden om de normale activiteiten zoveel mogelijk voort te zetten.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 01/07/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 04/06/2013 - 14h45

Persdossier Ferring, www.unbebepourdemain.fr, april 2008.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Stress, IVF en zwangerschap: een driehoeksverhouding Gepubliceerd op 04/03/2014 - 14h39

Er komt veel stress kijken bij de processen van medisch begeleide voortplanting. IVF vormt daar geen uitzondering op. Welke impact heeft stress op het succes van deze behandelingen? De wetenschap staat niet stil.

De voortplantingsmethode doet er weinig toe Geüpdatet op 26/04/2005 - 00h00

Baby's die verwekt zijn via medisch begeleide voortplanting (MBV) kennen een even gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling als natuurlijk verwekte kinderen, zo luidt de conclusie van een nieuwe Europese studie.

Meer artikels