PUBLICITÉ

In Naturisme zit Natuur

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman op 17/06/2003 - 00h00
-A +A

De zomer komt eraan en daarmee voor sommige mensen ook het moment om hun vakantiebestemming te kiezen. Ieder volgens zijn eigen budget of stijl. Ook voor de naturisten is dus het moment gekomen om hun gereserveerde vakantieplekje uit te kiezen. Deze keuze voor naaktheid, met het gezin of in groep, kan sommigen bekoren en anderen dan weer helemaal niet. Maar wat gaat er achter deze keuze voor naaktheid eigenlijk schuil?

PUB

Naturist zijn, voor een leven zo dicht mogelijk bij moeder Natuur

Volgens de Fédération Francaise de Naturisme is naturist zijn "de natuur beleven, zijn eigen lichaam beleven, in familie leven, zijn persoonlijke vrijheid ervaren. Naturist zijn is het eenvoudigste middel om mens te zijn." Met andere woorden, het verlangen om naturist te zijn, is vooral gebaseerd op een ecologische bekommernis, die om zo dicht mogelijk bij de natuur te leven. De Fédération Francaise de Naturisme verduidelijkt nog: "Naturisme is een manier om in harmonie met de natuur te leven en wordt gekenmerkt door het gemeenschappelijk naakt zijn met als doel het zelfrespect, het respect voor anderen en dat voor het milieu te bevorderen."

Naturisme is geen nudisme

Of men nu naturist is of nudist, het resultaat is hetzelfde: naakt zijn met het gezin of in groep en op specifieke plaatsen. Nochtans willen naturisten niet gehoord hebben dat ze louter nudisten zouden zijn, d.w.z. mensen die gewoon graag naakt rondlopen. Het verschil met nudisme is dat naturisten naaktheid beschouwen als een manier om in harmonie met de natuur te leven. Naakt zijn is geen doel op zich, het is slechts een middel om het zelfrespect en het respect voor anderen en zijn omgeving uit te drukken. Daarom wordt het in gezinsverband bedreven en op alle leeftijden.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman op 17/06/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Naakt zijn of niet naakt zijn... in het gezin Geüpdatet op 03/06/2003 - 00h00

Els heeft haar ouders altijd al naakt zien rondlopen in huis of in de tuin. Toen ze volwassen werd, durfde ze hun eindelijk te zeggen hoe moeilijk ze het daar rond haar 8ste mee begon te krijgen, want rond die leeftijd werd ze nogal preuts. Vandaag i...

Alle antwoorden op de vragen over het orgasme Geüpdatet op 21/12/2007 - 00h00

Meer inzicht in het orgasme kan ons helpen om het fenomeen beter te begrijpen en om erover praten. Het stelt ons ook meer op ons gemak om met zijn tweetjes op verkenning te gaan... Na de test "Wat weet u over het orgasme?" vindt u de antwoorden op al...

Meer artikels