PUBLICITÉ

Ik wil sporten tegen mijn cellulitis

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/08/2015 - 11h24
-A +A

Veel mensen hebben last van cellulitis. Het fenomeen is niet alleen onesthetisch, maar ook moeilijk te bestrijden.

Kan sporten er iets aan doen?

 

PUB

Sporten is best nuttig bij cellulitis

Sporten kán cellulitis helpen verminderen, maar wel in beperkte mate. Preventie is ook hier het belangrijkste. Cellulitis is een vorm van vetopslag die geactiveerd wordt als we meer calorieën opnemen dan we er verbruiken. Door aan sport te doen kunnen we het ontstaan van cellulitis tegengaan.

Maar als de cellulitis er eenmaal is, kan sporten het onesthetische aspect ervan wel verminderen. Het ergste voor vrouwen die last hebben van sinaasappelhuid zijn namelijk lichaamszones waar zich onsierlijke verdikkingen vormen, zoals de zogenaamde rijbroek.

Door te sporten krijgt u een slanker en harmonieuzer figuur en versterkt u de onderhuidse spieren. Zelfs als u de cellulitis niet weg krijgt, zal het algemene uitzicht van het lichaam heel waarschijnlijk verbeteren en zult u zo van uw complexen af raken!

 

Welke sport is het best tegen cellulitis?

Als u met sporten vooral een beter figuur wilt krijgen, is spieren kweken een logische keuze in de strijd tegen cellulitis. Als u wil afslanken, is het wel niet de bedoeling dat u uw spiervolume vergroot. U moet dus wel het juiste type van oefeningen kiezen.

Over het algemeen worden langere reeksen voorgesteld met gewichten die niet al te zwaar zijn. Anders krijgt u echte spierballen.

Naast het specifiek werken op bepaalde spiergroepen zijn er nog heel wat andere activiteiten om een mooier figuur te krijgen, bijvoorbeeld zwemmen, fietsen en dansen. Als het de bedoeling is om vet kwijt te raken, moet u altijd een duursport kiezen. Uw lichaam begint namelijk pas vet te verbranden na een inspanning van ongeveer 45 minuten.

Als u echt op zoek bent naar een lichamelijke activiteit die 100% gericht is op de cellulitis, is Power Plate misschien wel iets voor u. Bij deze methode moet u spieroefeningen doen op een trillend platform. De trillende bewegingen van het toestel stimuleren de spieren, ook de spieren die net onder de huid liggen (en dus vlak bij de cellulitis). Het effect op de sinaasappelhuid is daardoor groter dan bij de traditionele lichamelijke activiteiten.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 12/06/2012 - 12h57 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/08/2015 - 11h24

Dr Alain Gelbard, Clinique des Lauriers, Brussel

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Behandelingen voor cellulitis: wat werkt en wat niet? Gepubliceerd op 29/09/2016 - 09h30

Laten we er geen doekjes om winden: aan cellulitis is niet zo heel veel te doen. Geen van de remedies heeft ook een blijvend resultaat. Toch worden er heel wat oplossingen aangeboden! We scheiden het kaf van het koren.

Vijf strategieën tegen cellulitis op de dijen Geüpdatet op 25/07/2011 - 12h16

Cellulitis zijn zeer plaatselijke vetophopingen in typisch vrouwelijke zones. Hoe raakt u af van dit weinig esthetische fenomeen en krijgt u uw mooie figuur terug , zonder de beruchte rijbroek ?

Cellulitis: twee doeltreffende remedies Gepubliceerd op 19/02/2013 - 14h03

Cellulitis is de gezworen vijand van vrouwen, ongeacht of ze nu te veel kilo's heeft of niet. De aandoening kan heel lokaal voorkomen op de heupen, of verspreid op de billen en dijen. Maar in beide gevallen is cellulitis onesthetisch en tast ze ons z...

Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Gepubliceerd op 20/07/2017 - 13h46

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Meer artikels