PUBLICITÉ

Ik wil op een drafje vermageren!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 27/01/2016 - 12h45
-A +A

Het is nog wel te koud om er lichtjes gekleed bij te lopen, maar toch bekruipt ons de zin om enkele kilo’s kwijt te raken, en dat liefst snel.
Hoe kunnen we die nefaste verleiding weerstaan om snel te vermageren?

PUB

Als we snel vermageren, komen we weer bij

Het wordt keer op keer bewezen, honderden studies uitgevoerd door diverse instanties over de hele wereld hebben het aangetoond: als we op korte tijd vermageren, komen de kwijtgeraakte kilo’s terug en soms zelfs meer.

Ook u zult niet ontsnappen aan die noodlottige fysieke wet, om de goede reden dat ons lichaam is uitgerust om honger te trotseren en dus vetreserves aan te leggen!

En dat vet worden precies daar opgeslagen waar het ons het minst bevalt: op onze dijen, onze billen en onze buik.

Als u enkele weken vast en met een rammelende maag rondloopt, zal uw lichaam (want het is daarvoor geprogrammeerd) op een lager pitje gaan draaien en minder energie verbruiken.

En wat gebeurt er tijdens uw vakantie als u uw vetrolletjes kwijt bent en uw hongerdieet opgelucht stopzet?

U zult weer gaan eten zoals voorheen en uiteindelijk ook weer iets anders gaan drinken dan alleen maar water. U hebt immers niets gedaan aan uw slechte eetgewoonten die u doen verdikken!

En uw lichaam dat na al dat derven weer calorieën binnenkrijgt, begint nu voorraden aan te leggen. Voorraden van wat? Van vet natuurlijk, want het is zo geprogrammeerd en andere voedingsstoffen kunnen niet voor een lange termijn gestockeerd worden. Als kers op de taart zal uw lichaam meer kilo’s in reserve houden dan de kilo’s die u tijdens uw helse dieet bent kwijtgeraakt. Ook daarvoor is het geprogrammeerd.

Het vooruitzicht om erna weer en zelfs nog meer te verdikken, zou die gedachte om snel te vermageren voorgoed uit uw hoofd moeten zetten.

 

Zelfbruiners en vermageringscrèmes

Als u zo ongeduldig bent dat u ten allen prijze wilt vermageren, dan is dat allicht omdat u boos bent op uw lichaam. Maar als u er vooral mooier wilt uitzien, hebt u andere mogelijkheden dan zo’n instantdieet!

Schaf u een zelfbruiner en een vermageringscrème aan. Er bestaan tegenwoordig zelfs ‘twee in één’-producten.

  • De vermageringscrème zal u niet van uw overtollige kilo’s afhelpen, maar ze zal uw huid wel een mooiere textuur geven en u van uw cellulitis verlossen.
  • Met de zelfbruiner zult u snel overal een mooi bruin tintje hebben. U zult er dus veel beter uitzien als u in de spiegel kijkt!

Vergeet vooral niet om deze producten grondig in uw huid te masseren, elke dag. Sta desnoods wat vroeger op zodat u na het douchen tijd hebt om het te doen. Of doe het ‘s avonds en verwen u zo voor het slapengaan.

 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 24/04/2012 - 11h22 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 27/01/2016 - 12h45
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diëten: wat is een gevaarlijk dieet en waarom? Geüpdatet op 30/04/2014 - 12h02

In de lente zijn allerlei diëten waarmee we nog snel enkele kilo’s willen kwijtraken voor de zomer heel populair. Al deze snelle vermageringskuren, of crashdiëten zijn gevaarlijk. Ze effenen allemaal het pad voor obesitas. Sommige kunnen zelfs onze g...

Meer artikels