PUBLICITÉ

Ik koop wel, ik koop niet... Tips van Paule Neyrat over levensmiddelen, januari 2010.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2010 - 00h00
-A +A

Elke maand geeft Paule Neyrat, de diëtiste van e-gezondheid, handige kooptips voor eetwaren. Op het programma deze maand: gekiemde granen, koffie, oliën en sauzen, verpakkingen en hardgekookte eieren.

PUB

Ik koop


Granen om ze te laten kiemen en een ontkiemer, want in een biowinkel betaal ik 2 tot 2,50 euro voor een pakje van 70 tot 100 g gekiemde granen (30 tot 35 euro per kilo !). Een pakje van 250 g gemengde granen kost gemiddeld 3 euro en het is heel simpel om ze te laten kiemen. Alle tips voor deze thuiscultuur zijn te vinden op : http://www.cfaitmaison.com/germs/germes.html

Dat koop ik niet


Een koffiemachine met koffiecapsules, wat het merk ook is, zelfs niet die van Georges Clooney! Ten eerste is de koffie peperduur (30 tot 40 cent voor 5 tot 7 g koffie). Ten tweede komt er bij de productie van deze koffiecapsules en van de verpakking enorm veel CO2 vrij. Volgens Ademe (Frans Bureau voor Milieu- en Energiebeheer) is er voor een pakje van 250 g koffiecapsules tien keer meer verpakkingsmateriaal nodig dan voor een pakje koffie van 250 g. De bazen van de goeie Georges zijn nu begonnen met het recycleren van de capsules... maar dat mooie initiatief is nog niet overgewaaid naar België!

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 25/01/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De zoutkoorts Geüpdatet op 19/12/2006 - 00h00

Een gezond en stevig beendergestel is essentieel voor wie aan sport wil doen. Iedereen weet intussen dat een kalkrijke voeding kan helpen om onze botten in goede conditie te houden. Maar men vergeet vaak de schadelijke invloed van de andere levensmid...

Wat is een volledig ontbijt? Gepubliceerd op 25/08/2015 - 11h33

Het ontbijt is echt een essentiële maaltijd. We verwaarlozen het veel te vaak. Nochtans wordt niet ontbijten door sommigen als risicofactor van overgewicht beschouwd. Hoe ziet een ideaal ontbijt eruit?

Meer artikels