PUBLICITÉ

Ik koop wel, ik koop niet: een FoodSaver-apparaat, fruitstukjes, viseieren

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2010 - 00h00
-A +A

Elke maand geeft Paule Neyrat, de diëtiste van e-gezondheid, handige tips over producten die haar aandacht hebben getrokken. Op het programma deze maand: een apparaat om levensmiddelen vacuüm te verpakken, geconcentreerde fruitstukjes, viseieren.

PUB

Ik koop een FoodSaver


Dit vernuftig apparaat is in staat om allerlei levensmiddelen (groenten, vlees, vis, kaas, brood, restjes, enz.) vacuüm te verpakken in zakjes of bokalen. Het neemt weinig plaats in en is zeer praktisch: ik kan al wat ik vacuüm verpak niet alleen veel langer bewaren (geen lucht meer, dus ook geen oxidatie en geen gisting), maar ik kan ook, in een zakje, op lage temperatuur vlees of vis klaarmaken, precies zoals de grote chef-koks doen! Het vacuümapparaat kost tussen € 90 en 150.

Ik koop geen fruitstukjes en geen vruchtenrepen


Verpakt in zakjes en strategisch opgesteld aan de kassa's van de supermarkten, hebben ze het over de Natuur terwijl ze een tussendoortje aanprijzen: "100% fruit zonder toegevoegde suiker, zonder zoetstoffen, zonder bewaarmiddelen, zonder kleurstoffen noch kunstmatige aroma's". Op basis van 90% sap en geconcentreerde appelpuree, 5 tot 7% geconcentreerde aardbei- of perzikpuree en geleermiddelen, en verkocht voor € 53 per kilo, lijkt dit veel op oplichterij! Het wordt trouwens naïef op de verpakking vermeld. Voor een Perzikreep (geen Appelreep), werd "1 appel en 8 g perzik gebruikt voor een reep van 15 g". Voor het zakje Aardbeistukjes, waren het "2 appelen en 14 g aardbei"! Dit vervangt in geen enkel geval "1 portie fruit om overal mee naartoe te nemen", aangezien er geen vitaminen en ook geen water meer in zitten. Ik eet gewoon een appel wanneer ik zin heb in een tussendoortje en ik eet aardbeien als dessert, omdat het nu het seizoen is en omdat ze geen € 53 per kilo kosten.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 17/05/2010 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vis: feiten en fictie. Geüpdatet op 08/08/2011 - 15h42

Waarom moeten we vis eten ? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.

Leg uw voorraden aan om licht te koken Gepubliceerd op 18/05/2016 - 17h38

Een evenwichtige voeding en een slanke lijn staan of vallen bij de manier van koken. Gebrek aan een goede organisatie leidt er al te vaak toe dat we naar kant-en-klare schotels uit de supermarkt grijpen of naar de pizzeria om de hoek trekken. Dat zor...

Meer artikels