PUBLICITÉ

Ik heb wallen onder mijn ogen! Wat moet ik doen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/05/2016 - 09h55
-A +A

De kringen die gepaard gaan met wallen onder de ogen doen iemand er moe uitzien.

Ze zijn niet echt esthetisch en mensen met zulke kringen gaan vaak op zoek naar oplossingen om ervan af te raken.

Dr. Catherine De Goursac* legt uit welke mogelijkheden er zijn om kringen en wallen aan te pakken.

PUB

Waardoor worden wallen onder de ogen veroorzaakt?

Dr. Catherine De Goursac: Wallen onder de ogen zijn vaak te wijten aan een slechte lymfedrainage. Onder het oog gaat zich almaar meer vocht ophopen, dat vocht neemt vet op en op de duur zit je met een kleine vetophoping.

Zijn kringen en wallen operatief te verwijderen?

Dr. Catherine De Goursac: De efficiëntste behandeling is inderdaad chirurgie. Bij de ingreep wordt een heel klein sneetje gemaakt waardoor dan het vet wordt opgezogen.

Dat sneetje kan aan de binnenkant van het ooglid komen of in de wenkbrauw. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en kan wat blauwe plekken veroorzaken die een tweetal weken zichtbaar blijven.

Als men de wal alleen maar leegmaakt, zal men er niet veel van zien. Dat is wel het geval als de ingreep gecombineerd wordt met een kleine lifting aan de binnenkant van het ooglid. De huid wordt hierbij een beetje opgespannen.

Wallen onder de ogen kunnen een vijftiental jaren later terugkeren, omdat de lymfedrainage nog altijd niet optimaal werkt.

Soms verschijnt er na de ingreep een holte onder het oog waardoor je er weer moe en ook gerimpelder uitziet. Tegenwoordig zijn chirurgen heel voorzichtig en letten ze erop dat ze de wal niet volledig ledigen om dat soort gevolgen te voorkomen. Ze doen de operatie alleen als de kringen en wallen echt groot zijn.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 16/11/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/05/2016 - 09h55

* Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Ik heb kringen onder de ogen: zijn er oplossingen? Gepubliceerd op 01/03/2016 - 16h32

Kringen onder de ogen worden gekenmerkt door een donkere indruk ter hoogte van het onderste ooglid. We zijn geneigd te denken dat we allemaal dezelfde kringen hebben. Daarin vergissen we ons. Er bestaan verschillende soorten kringen: de donkere roet-...

Kringen wegwerken voor een mooie blik Geüpdatet op 27/11/2007 - 00h00

Het is allesbehalve prettig als je er altijd moe uitziet. Een vermoeide look is vaak het gevolg van kringen onder de ogen die, als ze er eenmaal zijn, moeilijk weer weg gaan. Het goede nieuws is dat je de moed niet mag verliezen en dat een mooie blik...

Meer artikels