PUBLICITÉ

Ik heb altijd honger om 11 uur. Wat kan ik doen?

Geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 11/04/2017 - 15h06
-A +A

Een rammelende maag aan het eind van de voormiddag is een teken dat het ontbijt te karig was.

Ontbijten is belangrijk, en toch blijven veel mensen ermee worstelen.

Enkele tips om te voorkomen dat we het overslaan.

PUB

Lege batterij 's ochtends

Als u 's morgens tussen 6 en 7 uur opstaat, zullen uw batterijen behoorlijk leeg zijn (tenzij u natuurlijk de avond tevoren heel laat en heel rijkelijk gegeten hebt). En dat is normaal, want als u 's avonds rond 20 uur eet, zijn er sinds uw vorige maaltijd ongeveer tien uur verstreken.

In die tijdsspanne heeft uw lichaam het grootste deel van zijn energiereserves opgebruikt. Want ook 's nachts werkt uw lichaam verder, ook al is dat trager dan overdag.
Net als uw mobieltje moet uw batterij op tijd en stond worden opgeladen. Het ontbijt vervult nu net die functie.
 

Honger?

Sommige mensen voelen zich 's ochtends fris als een hoentje en hebben een gezonde eetlust.

Voor hen is het ontbijt heilig en ze zullen dan ook nooit het huis uit gaan zonder eerst hun rituele moment van drank en voedsel te beleven. Vaak maken ze de avond ervoor al dat onmisbare ontbijt klaar. De tafel wordt gedekt, de koffiezet of waterketel worden klaargezet en hoeven dus alleen nog maar te worden opgezet, de boterhammen zijn al gesneden en verpakt tegen het uitdrogen, de boter staat al uit de koelkast zodat hij makkelijk smeert, de honing of confituur staat al op tafel met het lepeltje erbij, de fruitsalade staat al koel en is klaar om te worden opgegeten.
Deze mensen hebben om 11 uur geen honger!
 

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 28/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 11/04/2017 - 15h06
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Belgisch ontbijt bestudeerd Geüpdatet op 11/12/2007 - 00h00

Het ontbijt is een buitenkans voor de familie om samen te zijn en het is dé maaltijd bij uitstek om de batterijen op te laden. Maar te weinig Belgen blijken te beseffen hoe belangrijk dat ontbijt is.

Ontbijt met het hele gezin: kopzorgen over alle diëten Geüpdatet op 21/09/2015 - 15h19

Papa heeft een te hoge cholesterol , mama heeft lactose-intolerantie en is gevoelig voor gluten. Opa heeft een te hoge bloeddruk en oma heeft diabetes. Iedereen heeft dus wel iets wat hij niet mag eten. Hoe pakt u het gezinsontbijt aan zonder ook de...

Meer artikels