PUBLICITÉ

'Ik begrijp mijn baby'

Gepubliceerd op 23/07/2002 - 00h00
-A +A

Gesprek met Edwige Antier naar aanleiding van zijn laatste Guide France Info

PUB

e-gezondheid: Het is niet gemakkelijk een baby te begrijpen. Welke tekenen kunnen de ouders helpen?

Edwige Antier: Een baby zendt enorm veel signalen uit die men echter moet kunnen ontcijferen. Een glimlach, stemgeluiden, mimiek en de verschillende manieren om te wenen, geven veel aanwijzingen over het inwendige leven van de baby. Het is zeer belangrijk de grote stappen van het psychisch leven van de baby te begrijpen. Een baby van 6 maanden heeft helemaal niet dezelfde behoeften noch angsten als een kind van 9 maanden.

e-gezondheid: Heeft de houding van de ouders een grote invloed op de ontwikkeling van de persoonlijkheid van het kind?

Edwige Antier: Elk kind heeft zijn eigen karakter. Daarmee moeten de ouders rekening houden en ze moeten hun gedrag aanpassen aan de reacties van de baby. Daarom heb ik in mijn boek meerdere typische persoonlijkheden (hyperactieve baby, angstige prematuur, enz.) beschreven. De ouders kunnen proberen er hun kind in terug te vinden en ik geef de ouders ook raad over hoe ze moeten reageren, bijv. wat ze kunnen doen als de baby te stil of te onrustig is.

Gepubliceerd op 23/07/2002 - 00h00 Je comprends mon bébé, Edwige Antier, Editions Jacob-Duvernet, Collection Guides France Info, 128 pages, 11 x 18 cm, 7,47 euros.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een luiervrije baby, het kan! Geüpdatet op 09/05/2011 - 16h33

De voorbije jaren kennen fenomenen als borstvoeding op verzoek en huid-op-huidcontact almaar meer succes. Het zijn voorbeelden van de groeiende trend om terug te keren naar een natuurlijk moederschap, een moederschap dat dicht bij het kind staat en v...

Draagdoeken voor baby’s: wat erover te denken? Geüpdatet op 06/05/2013 - 12h14

Draagdoeken voor baby’s zijn zeker geen wondermiddel zoals sommigen beweren, maar ze hebben wel veel voordelen. Een draagdoek zorgt voor een goede houding van de rug en benen van de baby en bevordert tegelijk de band met de moeder. En het is ook nog...

Met baby op vliegtuig Gepubliceerd op 10/08/2016 - 10h34

U zult zich heel wat vragen stellen als u met een klein kind op reis gaat, zeker als u met het vliegtuig reist!

Zijn slaapzakken te zwaar voor premature baby’s? Gepubliceerd op 15/09/2016 - 17h14

Een premature baby in een slaap- of trappelzak steken, heeft een nefaste invloed op zijn gedrag. Tot die conclusie komt een recente Franse studie. Hoe moeten we pasgeboren - en dus kwetsbare - kinderen dan te slapen leggen?

Meer artikels