PUBLICITÉ

De ideale slaapkamer voor een goede nachtrust

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 06/04/2009 - 00h00
-A +A

Goed slapen is de eerste voorwaarde om je lekker te voelen... Begin daarom maar alvast om uw slaapkamer in te richten volgens de regels van de kunst.

PUB

Slapen en slaapkamer


We brengen gemiddeld een derde van ons leven al slapend door en we zitten alles samen nog langer in onze slaapkamer… Het is dus duidelijk dat deze kamer een essentiële rol speelt in de kwaliteit van onze slaap, en dus ook in ons dagelijkse evenwicht en onze gezondheid. Met de volgende inrichtingstips maakt u de recupererende en ontspannende eigenschappen van uw kamer optimaal.

In een slaapkamer horen een tv of pc niet thuis


De slaapkamer moet gezien en beleefd worden als een plek die geheel gewijd is aan het slapen… en aan de intimiteit. Hou de parasieten dus zoveel mogelijk buiten. Als uw slaapkamer ook dienst doet als bureau of dressing, zorg er dan voor dat u de verschillende zones van de kamer opdeelt. Dat kan bijvoorbeeld door een scherm. Hou in ieder geval de televisie en de computer uit uw kamer. Het gebruik van deze toestellen bemoeilijkt het inslapen en haalt ook de kwaliteit van de slaap naar beneden. Lees liever een goed boek of tijdschrift voor het slapengaan.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 06/04/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Slaapt u slecht? Misschien is het uw matras wel! Gepubliceerd op 13/10/2015 - 15h48

Een goede nachtrust is cruciaal voor onze gezondheid en hoe we ons voelen. Zorg dus voor een optimale nachtrust door alle bevorderende factoren bijeen te brengen. Stress en onze dagelijkse bezigheden bepalen in grote mate de kwaliteit van onze slaap,...

Slaaptekort: tips om beter te slapen Gepubliceerd op 21/04/2015 - 12h45

Het is slecht gesteld met onze slaap . Een op de drie mensen verklaart last te hebben van slaapstoornissen en dat minstens drie keer per week. Dat is een alarmerende vaststelling, want slaaptekort heeft een directe impact op onze gezondheid (moeheid,...

Meer artikels