PUBLICITÉ

Hypnose, fytotherapie, mesotherapie: remedies om te vermageren?

Geüpdatet door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 08/10/2012 - 12h16
-A +A

Weer slank worden of slank blijven is niet alleen een kwestie van voeding!

Hypnose, fytotherapie, mesotherapie ...

Als hulp bij het afvallen zitten deze methodes nu in de lift.

PUB

Blijvend vermageren dankzij hypnose: kan dat?

Ons gewicht hangt grotendeels af van onze relatie met eten en van onze eetgewoonten. Een eenvoudig voorbeeld. Als we onszelf altijd met zoetigheid hebben beloond, zullen we zeker het gevoel hebben gestraft te zijn als we ons lievelingsgebakje plots moeten vervangen door een appel of een potje yoghurt.

Veel mensen zien eten ook als een vlucht voor de druk en stress van de dag. Als we duurzaam willen afvallen, volstaat het dus niet om de stap naar een dieet te zetten. We moeten ook de betekenis die we aan eten toekennen veranderen.

Hypnose wordt gebruikt als hulp bij het vermageren. De techniek werkt aan die betekenissen en helpt ons er meer afstand van te nemen. De patiënt leert er ook anders om te gaan met stress en gevoelens, een cruciale factor om te kunnen vermageren of niet weer gewicht bij te winnen. Maar let op: hypnose werkt zoals bekend niet bij iedereen. Mensen die niet openstaan voor dit type van aanpak zullen per definitie niet veel beter worden van hypnose.

Hypnose wordt vandaag ook in de medische wereld toegepast. De methode wordt onder meer als alternatief gebruikt voor de algemene verdoving voor een operatie.

Fytotherapie als steun bij het diëten

Planten worden al sinds jaar en dag gebruikt om hun gunstige eigenschappen voor wie wil vermageren. Sommige planten remmen de eetlust. Dat geldt bijvoorbeeld voor blaaswier, johannesbrood of de konjak. De wortels van die laatste kunnen honderd keer hun eigen volume aan water opslorpen. Al deze planten worden vaak te koop aangeboden in de vorm van capsules en bevorderen het verzadigingsgevoel.

Andere planten – zoals groene thee, guarana of maté – worden vooral gewaardeerd om hun 'vetverbrandend' effect. Ze zijn te koop als voedingssupplementen in de vorm van capsules. Paardenbloem, kersensteeltjes en muizenoor ten slotte – gewoonlijk als kruidenthee gebruikt – bevorderen de afscheiding van giffen en afvalstoffen die zich in het lichaam ophopen.

Maar fytotherapie kan maar werken in combinatie met een aangepast dieet. Mirakelproducten zijn en blijven verdacht!

Initialement publié par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 08/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 08/10/2012 - 12h16

www.mesotherapie-ssbm.be (Société scientifique belge de mésothérapie) - www.sbpn.be (Société belge de phytothérapie et nutrithérapie) - www.nouvellehypnose.com (Institut de Nouvelle hypnose)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Kruidenthees: drink niet zomaar om het even wat! Geüpdatet op 25/02/2013 - 16h46

Fytotherapie is een zogenaamde alternatieve geneeskunst die gebruik maakt van planten en is al duizenden jaren oud. Ze werd stukje bij beetje verfijnd door mensen die de medicinale eigenschappen van bepaalde planten in kaart gebracht hebben . Sommige...

Hypnose om te stoppen met roken: waarom niet? Gepubliceerd op 25/10/2012 - 14h13

De doeltreffendheid van hypnose als steun en hulpmiddel om te stoppen met roken is niet wetenschappelijk bewezen. En toch zijn sommigen ervan overtuigd dat zich laten hypnotiseren de juiste oplossing is. Wilt u het proberen, dan bieden wij u een aant...

Hypnose: wat gebeurt er in onze hersenen? Geüpdatet op 21/08/2015 - 12h23

Hypnose werd lange tijd niet serieus genomen, maar dankzij onderzoek en medische beeldvormingstechnieken wordt de methode intussen erkend in het wetenschappelijke milieu. Maar wat gebeurt er feitelijk in onze hersenen als we onder hypnose zijn?

Meer artikels