PUBLICITÉ

Hydrateren: gebruiksaanwijzing…

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 16/08/2011 - 14h44
-A +A

Net als ons gezicht moet ook ons lichaam regelmatig gehydrateerd worden. Niet alleen om te voorkomen dat het uitdroogt, maar ook om het comfort, stevigheid en glans te bieden. Onze tips voor een optimale hydratering!

PUB

Hydratering: gebruiksaanwijzing. Opgelet voor droge huid

Onze huid bezit een aantal natuurlijke systemen om zich van vocht te voorzien en ook om de verdamping te regelen. Dat gebeurt via een keten van vetten in de cellen van de hoornlaag die het zelfregelend vermogen van de huid vormen. Maar door de invloed van de jaren, de zon of gewoon de wrijving van de kleren schiet dit mechanisme tekort. Het vochtpeil van de weefsels zakt, de huid droogt aan de oppervlakte uit, ze voelt minder comfortabel aan en de afvoer van afvalstoffen verloopt almaar moeizamer.

 

Hydratering: gebruiksaanwijzing. Dagelijkse verzorging

Als u een mooie huid wilt die in goede conditie is, moet u uw lichaam dus op dezelfde manier van vocht voorzien als uw gezicht. Dat betekent elke dag met aangepaste producten hydrateren. Een goede verzorging van uw lichaam geeft bovendien een echt goed gevoel. Uw lichaam krijgt meer tonus en dat is er ook aan te zien! Lichaamsverzorging gaat trouwens dieper dan op het eerste gezicht lijkt. Het stimuleert de bloedcirculatie en ook de afvoer van giftige stoffen.

 

Gepubliceerd door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 16/08/2011 - 14h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

Meer artikels