PUBLICITÉ

Hydratatie: vergeet de vette huidtypes niet!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 10/11/2015 - 12h13
-A +A

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan ook een vette huid uitdrogen, en dof en ongemakkelijk aanvoelen.

Om hieraan te ontsnappen, is een aangepaste hydratatie van de huid essentieel.

PUB

Een vette huid, een bijzondere gevoeligheidMensen met een vette huid hebben vaak de neiging om hydraterende producten te vermijden, uit angst dat ze de glans die eigen is aan hun huidtype nog gaan versterken.
Hoewel het gebruik van te occlusieve hydraterende producten schadelijk is voor een vette huid, moet deze toch gehydrateerd worden met aangepaste producten, des te meer omdat de huid dikwijls in contact komt met uitdrogende producten.

Crèmes en orale behandelingen tegen acne kunnen bijvoorbeeld leiden tot een ernstige uitdroging van de huid. Dit moet gecompenseerd worden met behulp van speciaal samengestelde hydraterende cosmetica voor door sommige behandelingen kwetsbaar geworden vette huiden (te koop bij uw apotheker).

Hydrateren met minder vette actieve bestanddelenNaast deze gevallen, moet een vette huid regelmatig gehydrateerd worden, vooral om de huid te beschermen tegen vervuiling, koude en airco, om de glans van de huid te behouden, irritatie te beperken, make-up lang te laten houden en om te strijden tegen uitdrogingsrimpeltjes.

U doet er goed aan een keuze te maken binnen het ruime aanbod van hydraterende formules speciaal bestemd voor "vette of gemengde huiden", die u kan aantreffen in een apotheek of parfumeriezaak.

Deze producten verstoppen de poriën niet, hebben geen parfum, bevatten vette actieve bestanddelen in een kleinere hoeveelheid dan hydraterende actieve bestanddelen (men spreekt in dit geval van olie-in-water-emulsies) en zijn verrijkt met sebo-regulerende bestanddelen (zink, koper, enz.) die de productie van huidsmeer helpen afremmen.
Het is niet alleen belangrijk de juiste crèmes uit te kiezen, men moet bij de dagelijkse verzorging ook vermijden actieve bestanddelen te gebruiken die een schadelijk effect kunnen hebben.

Initialement publié par Muriel Luypaert, beautyjournaliste, aangepast door Marion Garteiser le 04/09/2012 - 11h33 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 10/11/2015 - 12h13

Met dank aan Marc Verstreken van Cosmeticary voor de medewerking

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

Anti-aging crèmes: hoe ze te kiezen? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h15

We hebben allemaal onze gezichtscrème en gebruiken die om onze huid mooi en langer jong te houden. Maar hoe moeten we zo'n crème kiezen en hoe springen we er doordacht mee om? Enkele basisweetjes die u altijd van pas kunnen komen.

Bescherm uw huid tegen de kou! Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h03

Je huid verwennen is 's winters geen luxe, maar een pure noodzaak. De boosdoener is natuurlijk de kou. Die verzwakt de huid, waardoor ze gemakkelijker uitdroogt. In het slechtste geval gaat ze zelfs barstjes en kloven vertonen.

Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Meer artikels