PUBLICITÉ

Huid, kleding: reken op de echte Marseillezeep!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/03/2013 - 11h58
-A +A

Marseillezeep is een alom bekend product. Het is goed voor de huid en het huishouden en het heeft tal van positieve eigenschappen. Maar de zeep wordt vaak nagemaakt. Wees dus op uw hoede.

PUB

Marseillezeep: wat is het precies?

Het meest toepasselijke woord om marseillezeep te omschrijven, is eenvoud.

De zeep bestaat maar uit drie bestanddelen:

  • Een plantaardig vet: olijfolie, palmolie of kopraolie.
  • Soda.
  • Zoutwater.

Door het vet met de soda te mengen ontstaat er zeep, dat wil zeggen een detergent, het actieve reinigende bestanddeel. De verkregen pasta wordt dan gewassen met zoutwater om er de laatste restjes soda uit te halen.

De echte marseillezeep bevat 72% plantaardige olie. Daarom heeft de zeep de reputatie om goed voor de huid te zijn.
En door het beperkte aantal ingrediënten zijn de risico’s voor allergieën erg klein.

 

Marseillezeep: voor de huid, maar nog veel meer

Marseillezeep wordt dan ook aanbevolen aan mensen met een allergie en mensen met een probleemhuid. Maar de goede eigenschappen van deze zeep reiken nog verder! Marseillezeep kan ook goede diensten bewijzen in het huishouden.

  • Ze kan om te beginnen gebruikt worden voor de was. Voor een handwasje kunt u een simpel stuk zeep gebruiken. De zeep wordt ook als waspoeder verkocht voor machinegebruik.
  • Marseillezeep wordt ook gebruikt om vlekken te verwijderen. Doe de zeep droog of met een paar druppels water op het textiel voor u het in de was doet.
  • Maar marseillezeep kan ook alle detergenten vervangen die u gebruikt voor het poetsen – om de vloer te reinigen, de vensters te wassen, enz.

 

Maar opgelet, marseillezeep kan ook vlekken maken. Dat hangt af van de gebruikte dosis en de concentratie kalk in uw kraantjeswater. Doe dus altijd een test op een onopvallende zone voor u een product op een grote oppervlakte gebruikt!

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 19/03/2013 - 11h58 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 18/03/2013 - 11h58
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
marieflort

Hallo Beste Mensen ,

Waar te koop ?? de ECHTE marseillezeep ???

PUBLICITÉ
Lees ook
Zwarte zeep: doeltreffend en magisch! Geüpdatet op 07/01/2013 - 09h53

Zwarte zeep is een natuurlijk en budgetvriendelijk product met heel wat interessante eigenschappen. Zwarte zeep is een wondermiddel voor de huidverzorging, maar het is ook een prima schoonmaakproduct voor in huis en een heel efficiënt insecticide voo...

Gewone zeep is ruim voldoende Geüpdatet op 12/11/2002 - 00h00

Het heeft geen zin meer geld uit te geven voor een antibacteriële zeep. Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat gewone zeep even goed is voor de dagelijkse hygiëne.

Acné, hygiëne en cosmetica Gepubliceerd op 01/06/2017 - 17h17

Het is zeer belangrijk om uw huid regelmatig grondig te reinigen, om alle externe onzuiverheden te elimineren. Bij acné stelt water geen enkel probleem, maar is de keuze van de zeep of de reinigingsgel daarentegen essentieel. Sommige zepen of gels ir...

Acne en zwarte puntjes: ik heb puistjes, wat moet ik doen? Gepubliceerd op 18/11/2013 - 10h25

Er bestaan heel wat verzorgingsproducten tegen puistjes. Welke zijn onmisbaar om ze kwijt te raken, ze te camoufleren en weer een mooie huid te krijgen? Welke producten moet u kiezen voor zwarte puntjes en acnepuistjes?

Meer artikels