PUBLICITÉ

Huid en bruine vlekken: hoe maken we onze handen weer jonger?

Geüpdatet door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 21/12/2016 - 09h58
-A +A

Met esthetische geneeskunde en cosmetische producten kunnen we de veroudering van de huid en bruine vlekken tot op zekere hoogte voorkomen en onze  handen er weer jonger laten uitzien. Dr. Rossi is dermatologe en geeft een overzicht van de verschillende technieken voor huidverjonging die maken dat onze handen niet langer onze leeftijd verraden.

PUB

Tekenen van veroudering van de handen

 Onze handen hebben heel wat te verduren. Niet alleen ondervinden ze dagelijks de vele schadelijke invloeden van buitenaf (de zon, huishoudelijke producten, enz.), maar de huid van onze handen is ook nog eens heel dun. Door die broosheid vertonen ze al snel tekenen van veroudering: "Met de jaren verzwakken de spieren, de vetweefsels lossen op, de huid wordt dunner en de handpalm wordt holler. De bloedvaten worden ook zichtbaarder en er verschijnen witte en bruine vlekken ," vertelt dermatoloog Bernard Rossi.

Maar het goede nieuws is dat er een almaar bredere waaier aan almaar doeltreffendere technieken bestaat voor een behandeling op maat van elke patiënt.

 

Verjonging van de handen: de troeven van de esthetische geneeskunde om onze handen te verjongen

  • Om ze weer volume te geven

Om het volumeverlies tegen te gaan, gebruiken dermatologen injecties met een vulproduct. "Al naar gelang het concrete geval spuiten we in de derma of lederhuid autoloog (lichaamseigen) vet, hyaluronzuur of hydroxyapatiet (een oplosbaar mineraal) in", aldus dr. Rossi. "Botulinetoxine vermijden we op de rug van de hand, omdat dat de spieren verlamt," aldus nog de dermatologe.

Praktisch: Eén sessie volstaat meestal om de handen weer meer volume te geven als de huid dunner geworden is. Er bestaat kans op een tijdelijk oedeem en de effecten kunnen een jaar aanhouden.

  • Om bruine vlekken weg te krijgen

Om de zogenaamde bruine verouderingvlekken te behandelen, kunnen dermatologen kiezen tussen laser, lichtpulstechniek of cryotherapie (aanbrengen van vloeibaar stikstof).

Dr. Rossi: "De keuze van de techniek hangt af van hoe groot de letsels zijn, maar ook de kostprijs speelt een rol. De laserbehandeling is het duurst, maar werkt ook het best en geeft ook minder bijwerkingen."

Praktisch: Eén sessie met eventuele bijwerking na enkele maanden. Na de behandeling vormen er zich kleine korstjes die na ongeveer een week verdwijnen. Denk erom dat "de lichtpulstechniek, de laser en de stikstofbehandeling geen invloed van zonlicht verdragen," aldus dr. Rossi. De huid mag dus niet gebruind zijn en voor en na de behandeling mag u enkele dagen niet in de zon komen.

  • Om de handen nieuw leven in te blazen en hun jeugdigheid terug te geven

De esthetische geneeskunde kan de verouderingseffecten van de handen aanpakken, maar ook de cellen een boost geven - die vernieuwen zich op latere leeftijd namelijk minder snel. Om de weefsels weer op te peppen en de collageenproductie te stimuleren, zweren sommige dermatologen bij een verjongende behandeling via sessies met lichtpulstechniek, LED, radiofrequentie of exfoliatie (peeling, laser). De huid wordt er als het ware door gedwongen om zich te vernieuwen. Dr. Rossi voegt eraan toe: "Injecties van hyaluronzuur of van vet kunnen de celactiviteit stimuleren. Vooral de injecties met vet zijn heel interessant. Het vet produceert cellen die de celvernieuwing in de huid weer op gang kan trekken."

 

Initialement publié par Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste le 22/12/2015 - 11h45 et mis à jour par Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste le 21/12/2016 - 09h58
Dr. Bernard Rossi, dermatoloog.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een verjongingskuur voor onze handen? Geüpdatet op 18/02/2013 - 09h46

Onze handen kunnen ons verraden. Na ons gezicht geven vooral onze handen onze leeftijd aan . Ze zijn kwetsbaar en verouderen soms nog sneller dan ons gezicht. Hoe kunnen we ze verjongen? Hoe kunnen we de kwaliteit van de huid herstellen? Hoe kunnen w...

Meer artikels