PUBLICITÉ

Houd de huid en de vacht van uw hond gezond. Vijf nuttige tips!

Gepubliceerd door Anne Pensis op 19/04/2011 - 10h38
-A +A

Is uw hond kerngezond, maar heeft hij continu last van overdreven haaruitval, een doffe of vette vacht en een jeukende huid? Deze tips geven uw viervoeter weer een mooie, glanzende vacht!

PUB

Goede voeding is cruciaal voor een mooie vacht

De vacht en de huid van uw hond weerspiegelen zijn gezondheidstoestand. Maar ook als hij niet ziek is, kan hij buiten de ruiperiodes veel haar verliezen of een doffe vacht hebben.  Soms ligt de oorzaak bij een slechte of niet geschikte voeding. Het is belangrijk dat uw viervoeter een hoogwaardig dieet van vleesbrokken en/of zachte voedingsstoffen krijgt. De basisgrondstoffen van dit dieet moeten aangepast zijn en een evenwichtige verhouding van onder meer eiwitten, vezels, vetten en vitamines hebben.
Sommige honden hebben trouwens een voedselgevoeligheid die huidjeuk kan veroorzaken. Dat is het geval als ze bepaalde eiwitten binnenkrijgen die vrij vaak in hondenvoer (zoals rundvlees) zitten. In dat geval moeten ze hypoallergene voeding krijgen. Vraag uw dierenarts om raad.

Regelmatig borstelen

Elke hond heeft af en toe een kambeurt nodig. Hoe vaak dat is en met welk type borstel hangt af van de vacht van uw vriend. Algemeen gesproken moeten honden met lange haren dagelijks geborsteld worden. Voor honden met korte haren volstaat een wekelijkse kambeurt, voor sommige is zelfs een maandelijkse beurt al genoeg.

Gepubliceerd door Anne Pensis op 19/04/2011 - 10h38
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Huidverzorging: een mooie vacht voor je hond! Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

Je hond verkeert in goede gezondheid, maar verliest veel haar, heeft een doffe vacht of een onaangename vachtgeur. Wil je hem opnieuw een fraaie glanzende vacht geven en hem in blakende conditie zien dollen, dan moet je hem de verzorging geven die hi...

Meer artikels