PUBLICITÉ

Hondenpoep is ook gevaarlijk voor hun eigen gezondheid!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/05/2009 - 00h00
-A +A

Hondendrollen zijn echt wel een onaangenaam kantje van het stadsleven. Maar wist u dat ze niet alleen het leven van de mensen kunnen verpesten, maar ook een gevaar zijn voor de gezondheid van de honden zelf?

PUB

Hondenpoep, een haard van wormen


Hondenpoep is gevaarlijk voor de gezondheid van dieren omdat het goedje een geliefkoosde plek is voor spoelwormen. Deze parasitaire wormen nestelen zich in de darmen van onze huisvriend de hond - en soms ook wel eens in onze eigen darmen, al is dat zeldzaam met onze streng hygiënische leefwijze. De eitjes van deze wormen zijn onzichtbaar voor het blote oog en kunnen maanden op de grond overleven. Honden kunnen er gemakkelijk mee besmet raken als ze in de uitwerpselen van hun soortgenoten snuffelen.

Wormen brengen de gezondheid van de hond in gevaar


Ook al zijn de wormen op het moment van de besmetting niet te zien, ze hebben op de gezondheid van de hond wel een subtiele maar onmiskenbare impact. Geen opvallende ziekte dus, tenzij uw huisdier heel zwaar besmet is, maar eerder een algemene zwakte en een groot risico op ondervoeding. Het kan dus gebeuren dat een hond met wormen komt te zitten… en de honden uit de buurt aantast zonder dat iemand er iets van merkt!

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 04/05/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wormen: een kwestie van hygiëne? Gepubliceerd op 24/02/2017 - 15h14

Darmwormen zijn parasieten die zich in ons spijsverteringsstelsel nestelen en er leven ten koste van ons lichaam. Wat zijn de meest voorkomende darmwormen? Hoe raken we besmet? Waarom is hygiëne de belangrijkste voorzorgsmaatregel om geen wormen te k...

Meer artikels