PUBLICITÉ

De hond: beste vriend bij uw dieet?

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist op 21/03/2006 - 00h00
-A +A

De hond is de beste vriend van de mens, maar hij is ook een ideale partner wanneer u graag een dieet wenst te volgen. Waarom? Omdat hij u helpt om meer te bewegen... en dus gewicht te verliezen.

PUB

Met de hond gaan wandelen: het is voor heel wat eigenaren van dit sympathieke dier een gezonde gewoonte (of soms een corvee?) die door de Universiteit van Missouri Columbia zeer ernstig werd bestudeerd. Doelstelling: nagaan of de dagelijkse wandeling met Bobby op lange termijn al dan niet een significante impact heeft op het gewicht.De deelnemers werden in een programma ingeschreven met de bedoeling regelmatig met een hond te gaan wandelen. Een leuk detail van deze studie: geen van de gerekruteerde personen had bij het begin van de opvolging zelf een een hond en elke dag leverde een gespecialiseerde instelling goed opgevoede honden af die bekend staan om hun vriendelijke karakter. Elke vrijwilliger kreeg gratis een nieuw paar sportschoenen…

20 minuten per dag

In het begin duurden de wandelingen ongeveer 10 minuten per dag, 3 keer per week. Toen de studie op kruissnelheid was, bedroegen de duur en het ritme van de wandeling respectievelijk 20 minuten, 5 keer per week. Toen het regende, deden de deelnemers hun wandeling in overdekte ruimten, bijvoorbeeld in de gigantische winkelcentra die in het land van Uncle Sam zo typisch zijn…Er werden vanaf het begin twee programma's gevormd: er was een programma van lange duur en een van kortere duur. Op die manier kon men uitmaken of de twee wandelgewoonten een verschillende invloed kunnen hebben op het gewichtsverlies. In de eerste groep verbonden de vrijwilligers zich ertoe gedurende 50 weken na elkaar met de hond te gaan wandelen, in de tweede groep werd de test beperkt tot 26 weken.

De overwinningsmars

De resultaten zijn echt verbluffend: in de groep die het het langste volhield, verloren de deelnemers gemiddeld 6,3 kg. Deze balans is veel beter dan de meeste bestaande vermageringskuren die er op de markt zijn! In de groep die minder lang ging wandelen, was het gewichtsverlies niet statistisch significant, maar de twee groepen hadden tegen het einde van de studie allebei een positieve houding aangenomen: allemaal waren ze meer geneigd hun huidige vervoermiddelen in te ruilen en in de plaats daarvan naar de meeste van hun bestemmingen te wandelen…

Gepubliceerd door Nicolas Rousseau, diëtist op 21/03/2006 - 00h00 Universiteit van Missouri Columbia https://cf.iats.missouri.edu/news/newsbureausinglenews.cfm?newsid=6662
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Menopauze, er gaat niets boven wandelen Gepubliceerd op 25/11/2015 - 16h23

Wandelen is een zeer goede vorm van lichaamsbeweging voor gemenopauzeerde vrouwen en heeft tal van gunstige effecten. Vier uur stappen per week volstaat om het risico op heupfractuur met 41% te verlagen en om te vermageren.

Gaan honden en kinderen goed samen? Gepubliceerd op 12/11/2012 - 13h04

Wil uw jongste peuter absoluut een hond ? De voordelen van een huisdier voor de ontwikkeling van een kind zijn er wel degelijk , maar een hond in huis nemen is geen beslissing die u lichtvaardig mag nemen. Enkele overwegingen.

Allergie: een hond houden kan! Geüpdatet op 27/05/2008 - 00h00

Een hond in huis hebben zou gunstig zijn voor kinderen die allergisch zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoek. De hond zou de gevoeligheid voor luchtwegallergenen verminderen.

Meer artikels