PUBLICITÉ

Homeopathie: uw apotheekkit voor de zomer

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 08/07/2013 - 15h44
-A +A

Het uur van vertrek is gekomen. Rijbewijs, paspoort, zonnecrème, zonnebril en strandjurk… De koffers zijn bijna gepakt. Maar vergeet er ook niet een homeopathische ehbo-kit voor allerlei kleine kwaaltjes in te steken. Ze zullen des te sneller vergeten zijn!


PUB

Homeopathie op vakantie

Homeopathische middelen hebben geen fotosensibiliserend effect en ze lokken dus geen specifieke reactie uit als u in de zon komt. Ze hebben ook geen bijwerkingen en ze zijn geschikt voor het hele gezin, ook voor baby’s en zwangere vrouwen. Ook al staan de wetenschappelijke bewijzen over hun doeltreffendheid vaak ter discussie, veel Belgen maken er gebruik van en zijn er heel tevreden over en u kunt bij uw ziekenfonds nagaan in hoeverre zij de producten terugbetalen. Homeopathie kan dus een waardevolle reisgezel zijn!

Homeopathie in de zomer: basics die u altijd bij de hand moet hebben

Cocculus indicus: tegen reisziekte

Veel mensen - en vooral kinderen - hebben last van reisziekte. De samenstellingen die bestemd zijn om dit onaangename fenomeen te bestrijden, zijn het vaakst op basis van cocculus. Ze helpen reisziekte op een efficiënte manier te voorkomen: het middel moet de dag op voorhand, of zelfs twee dagen voorheen worden ingenomen en dan vervolgens tijdens de reis. Onderweg helpt Cocculus namelijk de angst te onderdrukken, vooral bij mensen die bang zijn om te vliegen. Het heeft ook het grote voordeel dat het niet slaperig maakt. Het ideale middeltje als u zelf achter het stuur gaat zitten.

Arnica: tegen blauwe plekken en spierpijn

De vakantie is vaak een kans om er eens echt uit te zijn en het avontuur op te zoeken. Maar zo loopt u natuurlijk makkelijk blauwe plekken, bulten en spierpijn op! Arnica is dé klassieker om spierklachten te verhelpen en het oplossen van de blauwe plekken te versnellen. Het is te krijgen in de vorm van pilletjes of als gel. Perfect voor sporters en andere waaghalzen!

Apis Mellifica: tegen insectenbeten

Voor veel mensen staat vakantie voor natuur, en dus ook voor insectenbeten! Apis Mellifica is een stof die wordt vergaard door de werksters van de bijen. Het homeopathische middel verzacht insectenbeten. Het helpt ook om zonnebrand te behandelen.

Arsenicum album: tegen diarree

Reizigersdiarree of tourista is een van de meest voorkomende ongemakken van de zomer. Reizigersdiarree gaat soms gepaard met algemeen onbehagen, buikpijn, misselijkheid en braken. Het kan vanaf de eerste symptomen aangepakt worden door inname van Arsenicum album.  Indien nodig herhaalt u dat nog eens.

Homeoplasmine (crème): tegen brandwonden en een geïrriteerde huid

Homeoplasmine is ontzwellend en versnelt het genezingsproces. Het werkt goed bij oppervlakkige brandwonden en een geïrriteerde huid. Die laatste wordt ’s zomers vaak zwaar op de proef gesteld. Maar vergeet ook niet om u te beschermen met een aangepaste zonnecrème. En laat de kleintjes een T-shirt en een hoedje dragen! 

Homeopathische oogdruppels: tegen geïrriteerde ogen

Zwemmen in zee of in het zwembad, een rokerige lucht, het intensief lezen van de bestseller van deze zomer... Op vakantie kunnen de ogen vaak en snel geïrriteerd raken. Denk er daarom aan om homeopathische oogdruppels mee te nemen. Doe één of twee druppels in elk oog, twee tot zes keer per dag. Als u gemakkelijk last hebt van blindvliesontstekingen (conjunctivitis), neem dan Euphrasia Officinalis mee.

 

Opgelet: voor alle vermelde gevallen moet u hoe dan ook naar de dokter als de symptomen verschillende dagen aanhouden zonder te verbeteren.

Gepubliceerd door Julie Luong, gezondheidsjournaliste op 08/07/2013 - 15h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Arnica: klein maar nuttig bloempje Gepubliceerd op 16/05/2017 - 15h09

Arnica is in de apotheek een van de meest verkochte geneesmiddelen die zonder voorschrift te krijgen zijn. Het is ook een van de klassiekers in de EHBO-kit en de sporterstas. Maar wat zijn nu precies de voordelen van deze bloem die in de bergen groei...

Meer artikels