PUBLICITÉ

Homeopathie als remedie voor winterkwaaltjes (keelpijn, hoest, verstopte neus enz.)

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/10/2012 - 10h06
-A +A

Wind, kou en regen maken ons vatbaarder voor verkoudheden. Die gaan gepaard met diverse kwaaltjes zoals een loopneus of verstopte neus, droge of vette hoest, keelpijn, hese stem enz.

Hoe kan homeopathie ons helpen om de winter door te komen zonder al die ongemakken?

Welke homeopathische middeltjes moet u gebruiken tegen welke winterkwalen?

PUB

Welk homeopathisch middel tegen een verkoudheid (rinofaryngitis)?

De virussen profiteren van de kou en de vochtigheid om zich te vermeerderen en diverse typische symptomen van een rinofaryngitis of neus-keelholteontsteking te veroorzaken: een loopneus, verstopte neus, niesbuien, lichte koorts, vette hoest.

Homeopathie kan neus-keelholteontstekingen helpen voorkomen:

  • Thymuline 7CH (één dosis, één dag per week) en Oscillococcinum (één dosis op een andere dag van de week). Van oktober tot maart.

En vanaf het verschijnen van de eerste symptomen van de verkoudheid:

  • Dulcamara 5CH, drie keer per dag.
  • Aconitum 5CH, drie keer per dag.
  • Gelsemium 5CH, drie keer per dag.
  • Allium cepa 5CH, drie keer per dag.
  • Voor kinderen: serum van Yersin 7CH (één dosis ‘s ochtends) en Oscillococcinum (één dosis ‘s avonds) gedurende 3 dagen.
  • Om van een aanslepende verkoudheid af te raken: Pulsatilla 7CH (drie korreltjes ‘s ochtends) en Sufur iodatum 7CH (drie korreltjes ‘s avonds) gedurende twee weken.

Welk homeopathisch middel tegen keelpijn?

Of het nu om een keelontsteking dan wel faryngitis gaat, keelpijn komt ‘s winters vaak voor en is het gevolg van een aantasting van de slijmvliezen.

Meestal is een keelontsteking van virale oorsprong en dus onschuldig, maar soms is er een bacterie in het spel en dan kunnen er complicaties optreden. In de volgende gevallen gaat u beter naar de dokter: keel ziet onderaan rood, u hoest, er zijn stippels op de amandelen, de klieren in de hals zijn gezwollen, de amandelen zijn gezwollen en zien wit of rood.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 30/10/2012 - 10h06

Secrets des médecines alternatives, Uitgeverij Selection Reader’s Digest.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Shaq (niet gecontroleerd)

vAl deze winterkwaaltjes gaan sowieso weg. Homeo- ppathie werkt enkel als placebo. Hoe kan zoiets op een ssite als deze? Niet ernstig te nemen.
o

SkepticJou

Dat dit als bewezen wordt voorgesteld ? Mijn vertrouwen in deze site is kwijt.

PUBLICITÉ
Lees ook
Zeg me hoe u hoest, ik zal u vertellen waarom u hoest Gepubliceerd op 16/02/2016 - 15h58

Op welke manier hoest u? Deze vraag is zeer belangrijk, net als de elementen die in het antwoord aan het licht zullen komen. Er zijn inderdaad verschillende soorten hoest. De eigenschappen ervan bezorgen ons aanwijzingen om de oorzaken van de hoest t...

Vette en droge hoest: pak de oorzaak aan! Geüpdatet op 13/03/2012 - 11h19

Wat is dat lastig, die vervelende hoest. Hoe goed we hem ook verzorgen met hoestsiroop, we raken maar niet af van die vette of droge hoest. Maar daar is ook een reden voor: een hoest verzorg je niet gewoon, je moet de oorzaak aanpakken!

Hoe voorkomt u winterkwaaltjes? Gepubliceerd op 10/02/2015 - 18h05

Een goede hygiëne is de beste manier om infectiekiemen te bestrijden. Matige kou en vochtigheid bevorderen de ontwikkeling van infecties. Bovendien verschansen we ons met de temperatuurdaling en de wind in onze warme 'burchten', wat de overdracht van...

Meer artikels