PUBLICITÉ

Hoeveel kost een behandeling voor kanker?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/10/2011 - 17h52
-A +A

Dankzij de sociale zekerheid betalen we maar een fractie van wat onze gezondheidszorgen kosten, maar voor een deel van de bevolking blijft die kostprijs een probleem. Dat is zeker het geval bij kanker, want de behandeling van deze ernstige ziekte duurt erg lang.

PUB

Kostprijs van kanker erg hoog

De Vlaamse Liga tegen Kanker lanceert in oktober een campagne rond kanker en de kostprijs ervan. Naar aanleiding daarvan heeft de Liga door de KU Leuven een enquête laten uitvoeren bij 18.000 kankerpatiënten. Uit de studie blijkt dat kanker aan de betrokkene gemiddeld 2500 euro kost… en dat na tussenkomst van de ziekteverzekering. De som is gespreid over een gemiddelde duur van twee jaar, wat neerkomt op een maandelijkse kostprijs van 92,6 euro per patiënt.

De uitgaven verschillen van maand tot maand. De duurste medische kosten liggen bij de behandeling vlak na de diagnose.

 

Wat is er zo duur bij kanker?

Volgens de gegevens van de Liga vormen de operaties, de ziekenhuisopnames en de niet terugbetaalde geneesmiddelen de zwaarste kost in de behandeling van kanker. Niet alle soorten kanker kosten even veel. Sommige therapieën zijn veel duurder dan andere. Ook het stadium waarin kanker ontdekt wordt, heeft een invloed op de prijs van de behandeling.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 11/10/2011 - 17h52

Het Laatste Nieuws, 5 oktober 2011. Vlaamse Liga tegen Kanker. Stichting tegen Kanker.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Belgische ziekenhuizen: gevaar voor ondervoeding Gepubliceerd op 04/12/2015 - 11h55

Ondervoeding is een te weinig bekend probleem bij ziekenhuispatiënten in België. In elk ziekenhuis van het land zijn nochtans twee tot zes van de tien patiënten ondervoed. Dat is in de eerste plaats gevaarlijk voor de patiënten zelf, maar het kost de...

Hoeveel kost een therapie? Geüpdatet op 20/05/2003 - 00h00

De prijs van psychotherapie varieert naargelang de kwalificaties van de psychotherapeut, zijn eventuele reputatie evenals het type psychotherapie. Een korte therapie van het behavioristische type wordt dus noodzakelijkerwijs goedkoper dan vijf jaar p...

Meer artikels