Hoest u? Wacht niet om naar de oorzaak te zoeken!

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 31/12/2012 - 12h01
-A +A

PUB

Een infectie als oorzaak van het hoesten

Heel veel infectieziektes van virale of bacteriële oorsprong gaan gepaard met hoesten. Dat is zeker het geval met griep, bronchitis, laryngitis (ontsteking van het strottenhoofd) en tracheïtis (ontsteking van de luchtpijp), maar ook met ernstige aandoeningen zoals kinkhoest en tuberculose.

 

Onthoud dat u bij een onverklaarbare en aanslepende hoest beter naar de dokter gaat om de onderliggende oorzaak te laten achterhalen. Hoesten kan namelijk een van de symptomen van een ernstige ziekte zijn.

Anders gezegd: zolang het een ongevaarlijke ziekte is, zal het hoesten snel en volledig verdwijnen.

In het andere geval moet u naar de dokter om er zeker van te zijn dat er geen chronische ziekte achter schuilgaat zoals astma, COBP, een longtumor, een hartziekte, enz.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/12/2012 - 12h01 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 31/12/2012 - 12h01

Jean-Loup Dervaux, « Rhumes, otites, bronchites… c’est terminé ! », Editions Dangles, 2008. F. P. Miller, « Maladie Respiratoire : Appareil respiratoire, Pneumologie, Broncho-pneumopathie chronique obstructive, Asthme, Bronchite, Méthode de Heimlich”, Editions Alphascript Publishing, 2010. www.ligue-cancer.net

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
servostar

Goed en wel , heb ALLE mogelijke testen doorlopen met één reactie : zeer gevoelige keel waarvoor er geen geneesmiddelen bestaan.....voor de rest waren de testen OK. Welke dokter kan mij van mijn zeer vervelende hoest afhelpen ( ben ook 15 jaar al gestopt met roken en heb reeds 02 maal aan de 20KM van Brussel deelgenomen )

PUB