PUBLICITÉ

Hoe zit het met de erectie van vijftigplussers? Onze experts beantwoorden uw vragen.

Gepubliceerd door Catherine Solano, arts-seksuologe op 14/11/2014 - 15h58
-A +A

We hebben heel wat vragen van onze lezers binnengekregen over seksualiteit na het vijftigste levensjaar. Vragen over de relatie, over gevoelens, seksuele gezondheid, erectie, libido en genot, enz.
De artsen van e-gezondheid beantwoorden de meest gestelde vragen.
De erectie verandert met de jaren, maar bij een gezonde man zal ze nooit helemaal verdwijnen.
De evolutie van het seksleven na het vijftigste levensjaar hangt vooral af van de conditie.

PUB

Mijn man is 51 jaar en krijgt geen erectie meer. Hij beweert dat het aan de leeftijd ligt. Maar kan het ook te wijten zijn aan zijn gewicht? Hij heeft namelijk obesitas.

Er is geen enkele reden waarom een man van 51 met een goede gezondheid erectieproblemen zou hebben. Dat geldt net zo zeer voor mannen van zestig en ouder. Anderzijds is er wel een link vastgesteld tussen overgewicht en de toename aan erectiestoornissen. Mannen met obesitas lopen bijvoorbeeld twee keer meer kans op zogenaamde erectiele disfunctie dan mannen met een normaal gewicht. Misschien doet uw man er goed aan om zijn gezondheidstoestand te laten onderzoeken. Zijn erectieprobleem kan wijzen op een slechte algemene toestand.

Mijn man is zestig en heeft totaal geen erectie meer. Ten jaar geleden heeft hij een hartinfarct gehad en volgens de huisdokter ligt het aan de geneesmiddelen dat hij geen erectie meer krijgt. Maar heeft het niet eerder met zijn leeftijd te maken? Ik voel me gefrustreerd en hij ook.

Een man van zestig die gezond is, zou een normale erectie moeten hebben. Bij uw man kunnen er twee problemen in het spel zijn. Om te beginnen de geneesmiddelen, zoals uw huisarts zegt. Voor dit probleem kunt u de cardioloog vragen om een aanpassing van de medicatie vanwege de erectieproblemen. Er bestaan vandaag middelen die de erectie zo goed als altijd in stand houden en de cardiologen kennen die goed.

Maar het erectieprobleem kan ook voortkomen van beschadigde bloedvaten en dus niet per se van de geneesmiddelen die uw man neemt. Ook hier bestaan er geneesmiddelen die uw man heel goed kunnen helpen en er zijn tegenwoordig meerdere oplossingen beschikbaar. Wacht dus niet en praat erover met uw huisarts. Dring indien nodig aan.

Het lukt me niet meer om twee keer na elkaar een erectie te krijgen. Dat stoort mij en mijn partner erg, want ik kom vaak te snel klaar. Wat moet ik doen? Ik ben 64 jaar.

Bij mannen die al wat ouder zijn, is het normaal dat de erectie minder snel terugkeert na de eerste ejaculatie. Het is dus geen afwijking, maar een gevolg van de leeftijd. Dat zal ook niet beteren, want de tijd tussen een ejaculatie en de volgende mogelijke erectie neemt met de jaren toe. Ook bij u zal het, net als bij alle mannen, almaar langer duren.

De oplossing is om meer greep te krijgen op uw opwinding zodat het liefdesspel en de penetratie langer kunnen duren. Zoiets kan op elke leeftijd worden aangeleerd. Informeer u over het onderwerp. Dat kan via lectuur of door een seksuoloog te raadplegen.

Eén belangrijke tip: zorg dat u vaak genoeg vrijt. De belangrijkste oorzaak van voortijdige ejaculatie is dat er te veel tijd gelaten wordt tussen twee vrijbeurten.

Gepubliceerd door Catherine Solano, arts-seksuologe op 14/11/2014 - 15h58
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat is een stevige erectie? Gepubliceerd op 04/11/2011 - 00h00

De meeste heteroseksuele mannen hebben nog nooit hun erectie vergeleken met die van een andere man. Vandaar dat elke man nooit een objectieve, maar altijd een heel persoonlijke kijk heeft op zijn erectie.

Erectie: een kwestie van voldoende hardheid Gepubliceerd op 26/03/2013 - 10h46

Een erectie is de penis die groter en stijf wordt, dat is bekend… Maar wat betekent dat precies? Wat is "normale" stijfheid tijdens de erectie ? Wanneer moet een man naar de arts als zijn penis volgens hem niet stijf genoeg is of niet stijf genoeg na...

Als kanker leidt tot erectiestoornissen ... Gepubliceerd op 26/03/2013 - 10h47

Leven met kanker is vooral kortweg leven, het is blijven genieten van alles wat het leven kan bieden. Vrijen is een van de geneugten in een relatie die ons goed doen en ons ook aan de andere binden . Het is dus belangrijk dat u uw liefdesleven kunt v...

Meer artikels