PUBLICITÉ

Hoe zich goed concentreren?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 28/10/2016 - 17h00
-A +A

Concentratie is een hersenproces, dat ervoor zorgt dat men zijn aandacht op een selectieve manier op iets kan vestigen.

Dankzij die concentratie, zijn we in staat om veel werk te verrichten binnen een korte tijdspanne. Maar zo eenvoudig is dat niet: denk maar aan die vervelende vlieg in de buurt van uw computer, aan de muziek van uw buurman en aan het vooruitzicht van de vakantie!

PUB

De noodzaak om zich te concentreren, vaak essentieel

Concentreer je toch!
Zeer talrijk zijn ze, degenen die zichzelf zowel thuis als op kantoor op deze manier willen aansporen om zich beter te concentreren. In deze tijd waarin alles draait rond internet, mobiele telefonie en de cultuur van het kortstondige en het ogenblikkelijke, staat alles in het teken van de zapcultuur. In deze context, lijkt het dat zich kunnen concentreren op een specifieke taak een echte krachttoer is geworden! Erin slagen om zich gedurende enkele uren te concentreren op een belangrijk dossier, een boek of een film is nochtans ook een bron van grote voldoening.

In het school- en beroepsleven, is het vermogen om zich te concentreren bovendien onontbeerlijk om succes te kunnen boeken.

Stop dat lawaai!

Niet alle mensen zijn gelijk wat concentratievermogen betreft. Sommigen slagen erin zich zeer goed te concentreren ondanks omgevingsgeluiden en passerende mensen. Anderen daarentegen, zien al hun inspanningen tenietgaan bij het minste geluidje… Een ramp wanneer ze in een open-spaceomgeving werken met zeer spraakzame collega's!

Als u er de gelegenheid toe hebt, aarzel dan niet om u af te zonderen om bepaalde taken uit te voeren. En als het lawaai u dreigt gek te maken, moet u misschien een beroep doen op oordoppen. Een radicale oplossing, maar misschien de enige die u zal toelaten uw dossier af te werken.

Initialement publié par Julie Luong, gezondheidsjournaliste le 15/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 28/10/2016 - 17h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Doe-het-zelven en ongevallen: vijf voorzorgsmaatregelen Geüpdatet op 20/05/2008 - 00h00

Knutselen of doe-het-zelven is in en gebeurt tegenwoordig zo ecologisch mogelijk. Jammer genoeg, is deze aangename hobby ook dikwijls de aanleiding van ongevallen: zich ergens stoten, zich verbranden, stof of een product in de ogen krijgen, zijn voor...

Als een promotie destabiliseert... Geüpdatet op 15/10/2002 - 00h00

U hebt eindelijk promotie gekregen! U bent trots op uzelf. U kijkt met spanning uit naar uw nieuwe wedde en uw nieuwe bevoegdheden. Maar de eerste dagen hebt u het moeilijk. U bent gespannen. Men houdt u in de gaten. Waarom die ontreddering?

Zelfmassage op het werk Gepubliceerd op 24/09/2013 - 10h20

Kantoorwerk kan stresserend zijn! We moeten ons concentreren op de computer, op onze verschillende taken, op deadlines... Op deze manier stapelen we in de loop van de dag heel wat spanningen op. Waarom zouden we ons niet af en toe, om niet finaal doo...

Meer artikels