PUBLICITÉ

Hoe verzorgt u uw gevoelige huid?

Geüpdatet door Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste op 03/07/2017 - 16h02
-A +A

Steeds meer vrouwen van om het even welke leeftijd klagen over huidgevoeligheid. Dermatologen spreken voortaan over een nieuw type: de gevoelige huid.

PUB

Kenmerken van een gevoelige huid

De gevoelige huid is meestal licht en fijn. Zodra uw huid in contact komt met cosmetica, koude- en warmteverschillen of wind, wordt ze rood, begint ze te trekken en te jeuken. Tijdens de maandstonden kan bij een gevoelige huid ook acne tevoorschijn komen. Goed nieuws: uw huid zal niet definitief gevoelig blijven. Het wijst eigenlijk op een kwetsbare huidbarrière die moet worden hersteld.

 

Zorgvuldige reiniging bij gevoelige huid

Regel nummer één: kies geen agressieve producten die uw kwetsbare huid kunnen beschadigen. Dus geen zalf op basis van alcohol noch dagelijkse, afschilferende formules die met water gespoeld moeten worden. Verkies in plaats daarvan een melk die u niet hoeft te spoelen, maar die u met een propje watten, besprenkeld met thermaal water, kunt wegnemen. Op die manier blijft geen enkele substantie achter op de huid. Ook nieuwe formules zoals micellaire lotions kunnen dankzij hun puurheid en zachtheid gebruikt worden.

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 28/11/2011 - 15h36 et mis à jour par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 03/07/2017 - 16h02
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Welk type huid hebt u? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 13h56

Het antwoord op deze vraag is zeer belangrijk omdat het u in staat zal stellen uw huid op een gepaste manier te verzorgen. Normale huid, gemengde of vette huid, en droge of gevoelige huid? Hier enkele aanwijzingen om het te achterhalen.

Hydratatie: vergeet de vette huidtypes niet! Gepubliceerd op 10/11/2015 - 12h13

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan ook een vette huid uitdrogen, en dof en ongemakkelijk aanvoelen. Om hieraan te ontsnappen, is een aangepaste hydratatie van de huid essentieel.

Eyeliners voor dummy’s! Geüpdatet op 06/07/2015 - 14h01

Hou je van grote, stralende ogen of eerder van kattenogen? Met een eyeliner is dat in een oogwenk geflikt! Jammer genoeg heeft dit onmisbare accessoire van elke make-upset de reputatie moeilijk hanteerbaar te zijn. Een cliché, want tegenwoordig zijn...

Weet u hoe u uw huid ’s winters moet verzorgen? Gepubliceerd op 22/12/2017 - 11h27

‘s Winters droogt onze huid makkelijk uit . Behalve die kou is er nog de verwarming in huis, in de auto, de winkels, en die droogt de lucht uit waardoor onze huid vocht verliest . Maar daar valt iets aan te doen. Met de juiste verzorging wordt onze h...

Meer artikels