PUBLICITÉ

Hoe vermijdt u dat u bijkomt op een cruise?

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist en voedingsdeskundige op 23/08/2016 - 15h24
-A +A

Als u een cruise kiest waar u zich onbeperkt van eten en drinken kunt bedienen en alles dus inbegrepen is in de prijs, riskeert u een paar kilo’s bij te komen. Het feit dat alles gratis  is, de gezellige sfeer, de vele verleidingen, het zitten… het draagt er allemaal toe bij dat u meer eet dan u eigenlijk nodig hebt en dus onvermijdelijk verdikt

Wat kunt u doen om te voorkomen dat u na de cruise met een paar kilo’s extra terugkeert naar huis?

PUB

 

Eten en drinken

Aan boord van een cruiseschip is alles erop georganiseerd om het u zo veel mogelijk naar uw zin te maken, zodat u volop kunt genieten en geen praktische beslommeringen hebt - tenzij uw tenue voor het avondmaal te kiezen of uw favoriete ligstoel te reserveren.

Of u nu op een klein of een groot schip zit, u kunt er niet door wandelen zonder te worden aangespoord om iets te drinken of te knabbelen. U botst op bars, fonteinen met fruitsap, winkeltjes met gebak of chocolade, noem maar op. Er zijn er op elke verdieping, en soms zelfs meerdere van elk per verdieping.

Wat de restaurants betreft, hangt het aantal af van hoe groot het schip is. Allemaal hebben ze verschillende thema’s. En dat alleen al zet u aan om ze uit te proberen, al was het maar om de tijd te doden.

Zo wordt eten, of u het nu wilt of niet, vaak uw belangrijkste bezigheid en hét gespreksonderwerp met uw medereizigers, waardoor u nog meer zin krijgt om te eten!

En aangezien de restauratie in de prijs is inbegrepen, is er eigenlijk geen enkele reden waarom u zich ook maar iets zou ontzeggen.

Resultaat 1:  u werkt veel meer calorieën naar binnen dan gewoonlijk. 

Liggen en luieren

Het grootste deel van uw tijd brengt u languit liggend in een ligstoel door, behalve op de excursiedagen.

Dat is normaal. U hebt  immers gekozen voor een vakantie op een schip - een vakantie in luilekkerland - en niet voor een trektocht in de Himalaya.

Resultaat 2: u verbruikt nog minder energie dan gewoonlijk.

Balans: meer calorieën + minder energieverbruik = extra kilo’s.

Dat is onvermijdelijk.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist en voedingsdeskundige op 23/08/2016 - 15h24
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Samen vermageren is gemakkelijker! Geüpdatet op 04/04/2014 - 16h25

Vermageren is, als het echt nodig is, nooit een makkelijke onderneming. Het vraagt wilskracht - wat men er ook over zegt - en vaak voelt met zich heel eenzaam, alsof men buiten het sociale leven en gezinsleven staat. Met tweeën de stap zetten is dan...

Wil u vermageren? Kook dan zelf! Gepubliceerd op 08/06/2017 - 17h16

Waarom zelf koken ? Omdat het de enige manier is om er een evenwichtige en lichte voeding op na te kunnen houden. En dat is, samen met lichaamsbeweging, het recept voor een slanker figuur . En tezelfdertijd behoedt u uw kinderen zo tegen gewichtstoen...

Meer artikels