Hoe uw matras te kiezen?

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/07/2007 - 00h00
-A +A

PUB

Het comfort van de matras

Naast zijn functie van steun en schokdemper kan een matras zacht of minder zacht zijn en zo minder of meer comfort bieden. Deze eigenschap wordt verkregen door de materialen die gebruikt worden voor de vulling van het bovenste deel van de matras: wol, katoen, zijde en latex zijn het comfortabelst.
Men kan dus een zacht aanvoelende matras kiezen die tegelijk toch stevig steun biedt.
Dit zachtere type comfort is aan te bevelen bij problemen met de bloedsomloop, voor mensen die op hun zij slapen of als de partners een verschillende lichaamsbouw hebben.

De bedbodem

De bedbodem speelt de rol van schokdemper voor de matras.
Een lattenbodem biedt een vlakke steun aan de matras. Deze bodem heeft een heel lange levensduur en hoeft niet noodzakelijk samen met de matras te worden vervangen.
Een springveren bedbodem wordt het best gecombineerd met een verenmatras. Een schuimrubberen matras is niet combineerbaar met een springveren bedbodem.
Voor springveren bedbodems van 160 op 200 cm en meer kiest u beter een bedbodem in twee delen, ook als de matras in één stuk is. Deze raad is niet van toepassing voor lattenbodems.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 03/07/2007 - 00h00 Bruno Corman en Damien Léger, "Le sommeil", uitgeverij Successful Aging.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB