PUBLICITÉ

Hoe stomen we ons putje winter weer klaar voor de zomer?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/02/2013 - 15h08
-A +A

Het is niet alleen een kwestie van weer in de stemming te komen. We moeten ook de traditionele cyclus doorbreken: de kilo’s die er in de winter bijkomen en die we dan weer kwijt willen voor de zomer begint.


PUB

Het is koud, maar dat blijft niet duren!

Het is nuttig om het nog eens te horen.

Want als het lijkt of de winter eeuwig zal duren, zijn we maar al te makkelijk geneigd om wat weg te zakken in het comfort. Nog een tweede keer van die lekkere gratinschotel nemen, het bezoek aan  het fitnesscentrum nog een weekje uitstellen, enz.

Op lange termijn zijn de gevolgen van dit gedrag helaas onvermijdelijk. De kilo’s komen erbij en, vooral, de conditie gaat erop achteruit.

 

Cocoonen in de winter, het mag…

Wat we wel moeten vermijden, is de typische reactie na de wintermaanden - een periode waarin we ons vaak iets minder goed verzorgen: de paniek die toeslaat als de zon terugkeert en we ons veel te zwaar, veel te bleek en veel te mollig voelen.

Gevolg: het onuitroeibare succes van de voorjaarsdiëten, de ene al drastischer dan de andere, die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn op termijn niet vol te houden.

En dus komen de kilo’s er uiteindelijk weer bij.

Wat ook zorgwekkend is, is de logica die achter dit gedrag schuilgaat. We verzorgen ons lichaam ‘s winters minder goed omdat voor de rest niemand of toch bijna niemand het te zien krijgt. In de zomer laten we het dan weer aan iedereen zien en moeten we er heel goed op letten!

Maar verdient ons lichaam niet het hele jaar door respect?

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/02/2013 - 15h08
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wat voor sport doe ik als het koud is? Gepubliceerd op 27/01/2017 - 13h06

De winter staat voor de deur, de kou is nu al te voelen. Maar de behoefte aan lichaamsbeweging blijft even groot ook als het kwik zakt! Hoe kunt u zich motiveren om ook bij koud weer aan sport te doen en welke activiteiten kunt u blijven doen, weer o...

Zes tips voor een zomer in topvorm! Geüpdatet op 25/06/2012 - 12h23

De zomer is er eindelijk. We hebben er zolang naar uitgekeken. Zomer staat synoniem met zon, warmte, vakantie, dagdromen, enz. Enkele tips om fysiek en mentaal in topvorm te geraken zodat u alles uit uw zomer kunt halen.

Meer artikels